Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην αίθουσα Γκίνη στο Πολυτεχνείο - Προσαγωγές

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην αίθουσα Γκίνη στο Πολυτεχνείο - Προσαγωγές

Επιχείρηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Πολυτεχνείο και ειδικότερα στην αίθουσα Γκίνη, όπου διέμεναν περίπου 100 αλλοδαποί, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Από τους αστυνομικούς απομακρυνθήκαν περίπου 80 άτομα, που μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου γίνεται ταυτοποίηση και διαλογή.


Όπως είπε στο ΑΠΕ αξιωματικός της ΕΛΑΣ, η επιχείρηση έγινε εκτός των άλλων και για λόγους δημόσιας υγείας, ενώ μετά την διαλογή των προσαχθέντων θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για τον καθένα ξεχωριστά, αναλόγως με το προφίλ του.


Με αφορμή τα παραπάνω ανακοίνωση εξέδωσε η φοιτητική παράταξη "Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη" (ΣΣΠ):

"Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά από το μισάνθρωπο κυνήγι  προσφύγων στα σύνορα με τον Έβρο έρχεται και πάλι να ενεργοποιήσει τα κατασταλτικά αντανακλαστικά της: εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοιού και γενικής καραντίνας απ’ όλο τον λαό, αστυνομία παραβίασαν για άλλη μια φορά το άσυλο, μπήκαν στο ΕΜΠ στο κτήριο Γκίνη και έδιωξαν από κει 40 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί και τους μετέφερε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Π. Ράλλη.

Είναι αξιοσημείωτο πως η κυβέρνηση κινήθηκε τόσο γρήγορα για μια “υγειονομική βόμβα” όπως λένε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δείχνουν μια απίστευτη ολιγωρία ακόμα και τώρα  στο να προσλάβουν νοσοκομειακό προσωπικό (ούτε αυτό το πλήρως ανεπαρκές νούμερο προσλήψεων που είχαν ανακοινώσει δεν έχουν κάνει), να επιτάξουν ιδιωτικές κλινικές, να συγκρουστούν με μαυραγορίτες φαρμακοβιομήχανους, να κλείσουν τις εκκλησίες. Είναι βέβαιο ότι δεν θα τους προστατέψουν από τον κορωνοιό, αλλά θα τους πάνε να στοιβαχτούν στα διαβόητα hot spots, σε ότι πιο απάνθρωπο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους, με εντελώς ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη, συντελώντας έτσι μια ολοφάνερη απόπειρα δολοφονίας απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι, επικαλούνταιτον περιορισμό των συναθροίσεων λόγω κορωνοιού, όχι για να τους προστατέψουν αλλά για να κρύψουν κάτω απ’ το χαλί το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας μάλιστα της δυνάμεις καταστολής να σπάσουν και πάλι το άσυλο και να τους προσαγάγουν και όχι να στείλουν ιατρικό προσωπικό και να τους πάνε σε ασφαλές μέρος όπως θα άρμοζε.

Να παλέψουμε μαζί εργαζόμενοι, νέοι, μετανάστες, φτωχοί και να οργανώσουμε μια συλλογική απάντηση στην απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΝΑΤΟ που θέλει να πυροβολεί πρόσφυγες όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην Μέση Ανατολή, είτε στον Έβρο. Να αγωνιστούμε για ανθρώπινους όρους ζωής γι’ αυτούς τους ανθρώπους, απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη για την προστασία τους απ’ τον κορονοιό και άμεσο κλείσιμο τον hot spots. Να οργανώσουμε όλοι μαζί λαική αυτοάμυνα απέναντι στον κορονοιό απέναντι όποια άθλια, ανίκανη και μνημονιακή κυβέρνηση θέλει να επικαλείται την “ατομική ευθύνη”, όταν έχει διαλύσει πλήρως τις κοινωνικές παροχές! Με αυτοοργάνωση και ενότητα θα απαντήσουμε στα προβλήματα μας και θα οργανώσουμε την απάντησή μας!

  • Κάτω τα χέρια απ’ τους πρόσφυγες – Κλείσιμο των hot spots- Αξιοπρεπείς δομές διαβίωσης για τους πρόσφυγες, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων(απολυμάνσεις, αντισηπτικά κ.α.)
  • Πλήρη δικαιώματα με την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη – Να δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης τους σε όλη την Ευρώπη- Να ανοίξουν τα σύνορα
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο!
  • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία – Αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr