Πρυτανεία και κοσμήτορες ΕΜΠ: Αιφνιδιαστήκαμε από τις εξαγγελίες

Πρυτανεία και κοσμήτορες ΕΜΠ: Αιφνιδιαστήκαμε από τις εξαγγελίες

Η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες του ΕΜΠ εκφράζουν την ενόχλησή τους για την εξαγγελθείσα ενοποίηση του χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου με το «κάτω Πολυτεχνείο», στην οδό Πατησίων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τις αρχές του ιδρύματος.

«Για το σχέδιο αυτό που αφορά και σε χώρο του ΕΜΠ δεν υπήρξε, όπως είναι επιβεβλημένο, προηγούμενη ενημέρωση της πολυτεχνικής κοινότητας, ούτε και της διοίκησης του Ιδρύματος», σημειώνουν οι αρχές του ΕΜΠ.


Σημειώνεται ότι, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ενοποίηση των δύο χώρων δεν προαπαιτεί ούτε προβλέπει μετεγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής σχολής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΕΜΠ αιφνιδιάστηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, οι οποίες αφορούν σχέδιο ενοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου με το συγκρότημα της Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για το σχέδιο αυτό που αφορά και σε χώρο του ΕΜΠ δεν υπήρξε, όπως είναι επιβεβλημένο, προηγούμενη ενημέρωση της πολυτεχνικής κοινότητας, ούτε και της διοίκησης του Ιδρύματος.

Επισημαίνουμε ότι στο ιστορικό και εμβληματικό συγκρότημα της Πατησίων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του ΕΜΠ σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και στεγάζεται η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Αυτονόητο είναι ότι σε οποιαδήποτε συζήτηση για αναβάθμιση της περιοχής, το ΕΜΠ πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr