Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ ΕΜΠ και του Ινστιτούτου Μεταφορών του Τέξας

Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ινστιτούτου Μεταφορών του Τέξας (Texas A&M Transportation Institute -TTI)  

Την Παρασκευή 5/7/2019, πραγματοποιήθηκε στο ΕΜΠ συνάντηση εργασίας μεταξύ μελών του Τομέα Μεταφορών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, και αντιπροσωπίας του Texas A&M Transportation Institute (ΤΤΙ), αποτελούμενη από τους Greg Winfree (Director), Bill Eisele (TTI Mobility Division Head and Senior Research Engineer), και Juan Villa (Mexico City Office Manager and Research Scientist). Η συνάντηση ήταν  αποτέλεσμα τετράμηνης προετοιμασίαςυπό τον συντονισμό του Καθ. Μαρίνου Κάβουρα, Αναπληρωτή Πρύτανη ΕΜΠ και του Ανδρέα Λοΐζου, Καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, και είχε ως αντικείμενο τον καθορισμό καινοτόμων περιοχών ερευνητικής συνεργασίας κοινού ενδιαφέροντος.

Το ΤΤΙ, μέλος του Texas A&M University System, ιδρύθηκε το 1950 και αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό φορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα των μεταφορών, με μεγάλη διεθνή παρουσία. Το ερευνητικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ινστιτούτου έχει οδηγήσει σε σημαντικές καινοτομίες, αναπτύσσοντας λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλα τα μέσα μεταφοράς. Αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο έρευνας που επιτελείται στο ΕΜΠ στις σύγχρονες ερευνητικές προκλήσεις στον τομέα των μεταφορών, το ΤΤΙ πρότεινε την ανάπτυξη της εν λόγω συνεργασίας.  


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την  υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΜΠ-ΤΤΙ.

«Πρόκειται για μια συνεργασίατου ΕΜΠ με το ΤΤΙ - ένα Ινστιτούτο με διεθνή αναγνώριση στον τομέα των μεταφορών,  η οποία θα εκκινήσει άμεσα και θα έχει πολλαπλασιαστικά ερευνητικά οφέλη και για τις δύο πλευρές»  δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής κ. Ι. Γκόλιας.  

«Προσβλέπουμε στη συνεργασία δύο ερευνητικών φορέων παγκόσμιας κλάσης στον τομέα των μεταφορών, όχι για προσωπικό όφελος ή αύξηση της δύναμής μας αλλά για το καλό της Κοινωνίας» επισήμανε ο Διευθυντής του ΤΤΙ, κ. GregWinfree. 

Στα επόμενα βήματα συνεργασίας περιλαμβάνεται η πρωτοβουλία για συνδιοργάνωση συνάντησης υψηλού επιπέδου (leadershipworkshop) μεταξύ ειδικών στις μεταφορές από ΕΕ και ΗΠΑ, καθώς και η εκπόνηση κοινού ερευνητικού προγράμματος με θέμα προβλήματα μεταφορών σε πόλεις με αντίστοιχη αστική γεωγραφία. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr