Ο απόφοιτος του ΕΜΠ που πούλησε την startup του στην κινέζικη «Amazon» για 90 εκατ. ευρώ

Ο απόφοιτος του ΕΜΠ που πούλησε την startup του στην κινέζικη «Amazon» για 90 εκατ. ευρώ

Με καταγωγή από τα Γιάννενα, ο Κώστας Τζούμας, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, είναι ο ιδρυτής της εταιρίας Data Artisans με έδρα το Βερολίνο, όπου ζει.

Πρόκειται για μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές.


Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία του ταλαντούχου επιστήμονα, που πλέον έχει έδρα και στο Λος Άντζελες, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες κολοσσούς όπως το Netflix, την Uber, την ING και την κινεζική εκδοχή του Amazon, ονόματι Alibaba.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, στην οποία αναφέρονται όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η γιγαντιαία εταιρεία Alibaba εξαγόρασε την Data Artisans σε ένα deal που, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια ευρώ!

Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη ολοκληρωμένη εξαγορά από κινεζική εταιρία στον αναπτυσσόμενο τομέα νεοφυών εταιρειών του Βερολίνου. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Data Artisans, Κώστας Τζούμας, επιβεβαίωσε την είδηση μέσω του twitter.

Ο νεαρός επιστήμονας πρόσθεσε ότι η Alibaba θα επενδύσει επίσης ένα ποσό, το οποίο δεν έγινε γνωστό, στην εταιρεία για να αναπτύξει το λογισμικό Apache Flink που μπορεί να διεκπεραιώσει μεγάλους όγκους δεδομένων και για να επεκταθεί σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Σύμφωνα με το epiruspost, ο Κώστας Τζούμας αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο και επρόκειτο για ανήσυχο πνεύμα και, ταυτόχρονα, άριστο μαθητή.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις τον οδήγησαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, απ’ όπου αποφοίτησε το 2007. Στη συνέχεια πραγματοποίησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Aalborg University στη Δανία, ενώ το Βερολίνο ήταν ο σταθμός του ταξιδιού που έπαιξε τελικά καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr