Σοκάρει η καταγγελία φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε άγρια στο ΕΜΠ εξαιτίας μιας μπλούζας

Σοκάρει η καταγγελία φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε άγρια στο ΕΜΠ εξαιτίας μιας μπλούζας

Φοιτητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού εξαιτίας μιας μπλούζας που είχε αγοράσει από ένα πανηγύρι.

Η απίστευτη καταγγελία ενός φοιτητή για το ανελέητο ξύλο που δέχτηκε σε χώρο του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές εξαιτίας μιας μπλούζας κάνει τον γύρο του διαδικτύου.


«Αφού στριµώχθηκα σε έναν τοίχο µε ρώτησε «εσύ δεν είσαι που φόραγες την µπλούζα;» και ο δεύτερος µου έριξε µια αγκωνιά στο κεφάλι και έπεσα κάτω» είναι μια φράση μόνο από την έγγραφη καταγγελία φοιτητή αρχιτεκτονικής για το ανελέητο ξύλο και τις επιθέσεις που δέχεται εξαιτίας της μπλούζας που φορούσε.

Ο ίδιος μην γνωρίζοντας ότι οι φασίστες φορούν μαύρες μπλούζες με έμβλημα το πίτμπουλ, είχε πάρει ένα απλό μπλουζάκι που είχε αυτή τη ράτσα σκυλιού πάνω, χωρίς όμως να μοιάζει με τις πανομοιότυπες μπλούζες των φασιστών.

Τελικά κατέληξε να δέρνεται ανελέητα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο προαύλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η επιστολή του δημοσιεύτηκε σε ενημερωτικό μέσο στις 6 Ιουλίου 2018:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ – ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ

Είµαι φοιτητής αρχιτεκτονικής από το 2015. Το 2016 πήρα µεταγραφή από το πανεπιστήµιο Ιωαννίνων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών αφού πληρούσα τα κριτήρια (οικονοµικά, πολύτεκνη οικογένεια κτλ.).

Φοίτησα χωρίς κανένα πρόβληµα τον πρώτο χρόνο. Όταν ξεκίνησε το δεύτερο έτος δηλαδή τον Οκτώβριο του 2017 αφού τέλειωσα το πρώτο µου µάθηµα βγήκα έξω στο προαύλιο για διάλειµµα. Τότε ξαφνικά ήρθε ένα άτοµο µε επιθετική διάθεση προς τα πάνω µου. Άρχισε να µε σπρώχνει χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί. Μου φώναζε και µου έλεγε επαναλαµβανόµενα να βγάλω την µπλούζα που φορούσα. Εγώ συγχυσµένος τον ρωτούσα  τι κακό βλέπει σε αυτό που φορούσα. Η κατάσταση συνεχιζόταν και έτσι προσέγγισα µία παρέα συµφοιτητών µου που καθόταν δίπλα µου.

Εκείνη την στιγµή µαζεύτηκαν ακόµα 5-6 άτοµα που φάνηκαν εναντίον µου και απαιτούσαν να βγάλω την µπλούζα µου. Εγώ τους απάντησα πως θα την βγάλω αφού πρώτα µου εξηγήσουν γιατί. Αφού τελείωσα την πρόταση µου δέχτηκα µία γερή γροθιά στο πίσω µέρος του κεφαλιού µου. Γυρνάω, κοιτάζω αυτόν που µε χτύπησε και τον ρωτάω «γιατί µε χτυπάς;», τότε δέχτηκα µία δεύτερη γροθιά. Μου έβγαλαν την µπλούζα και δέχτηκα ακόµα µερικά χτυπήµατα στο κεφάλι. Με τη βοήθεια του φύλακα πάνω στον χαµό που δηµιουργήθηκε κατάφερα να ξεφύγω τρέχοντας.

Κατά τη διάρκεια που δεχόµουν τα χτυπήµατα τα ίδια άτοµα που µου έλεγαν στην αρχή να βγάλω την µπλούζα, κατάλαβαν προφανώς ότι δεν είµαι φασίστας και προσπάθησαν να ηρεµήσουν αυτόν που συνέχιζε να µου επιτίθεται.

Τη συγκεκριµένη µπλούζα την βρήκα σε ένα πανηγύρι σε χαµηλή τιµή και είχα επιλογή ανάµεσα σε δεκάδες στάµπες. Επέλεξα µία στάµπα µε ένα σκύλο πίτµπλουλ χωρίς να γνωρίζω πώς οι φασίστες χρησιµοποιούν τα πίτµπουλ ως σύµβολό τους. Βέβαια όπως έµαθα µετά, η µπλούζα που είχα πάρει δεν είχε καµία σχέση µε τις µπλούζες που προµηθεύονται οι φασίστες οι οποίες είναι διαφορετικές.

Μία εβδοµάδα µετά ενώ βρισκόµουν έξω από το πολυτεχνείο, το ίδιο άτοµο µου επιτέθηκε τρέχοντας κατά πάνω µου. Φωνάζοντας «θα σε γαµήσω ρε». Ευτυχώς δεν πρόλαβε να µε φτάσει γιατί έφυγα τρέχοντας.

Τον Φεβρουάριο όταν άρχισα το δεύτερο εξάµηνο καθόµουν µε τους φίλους µου στο προαύλιο του πολυτεχνείου. Τότε κάποιος µε έπιασε κεφαλοκλείδωµα και µε απείλησε πως αν κουνηθώ θα µου βγάλει µαχαίρι. Του έπιασα τα χέρια, γύρισα και είδα το ίδιο άτοµο µαζί µε άλλους δύο. Αφού στριµώχθηκα σε έναν τοίχο µε ρώτησε «εσύ δεν είσαι που φόραγες την µπλούζα» και ο δεύτερος µου έριξε µια αγκωνιά στο κεφάλι και έπεσα κάτω. Οι φίλοι µου κράτησαν αυτόν που µε χτύπησε και εγώ µπήκα στο κτήριο Αβέρωφ για να ξεφύγω.

Μετά το τρίτο περιστατικό γνωστοί µου από τον α/α χώρο οι οποίοι είχαν ενηµερωθεί σχετικά µε τις επιθέσεις που δέχτηκα και φυσικά γνωρίζουν ότι δεν είµαι φασίστας µου πρότειναν να γίνει συνάντηση µε τους διώκτες µου ώστε να λυθεί η παρεξήγηση.

Aυτοί αρνήθηκαν να γίνει η συνάντηση γι’ αυτό  δηµοσιεύω αυτό το κείµενο διότι δεν µπορεί στο όνοµα του αντιφασισµού να χτυπούν κάποιον που δεν είναι φασίστας.

Π.Μ. φοιτητής Ε.Μ.Π.,

Αθήνα/Εξάρχεια, Ιούνης 2018

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr