Οι Διοικητικοί του ΕΜΠ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις 12/1 και 15/1

Οι Διοικητικοί του ΕΜΠ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις 12/1 και 15/1

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής για τις απεργιακές κινητοποιήσεις (12/1/2018 και 15/1/2018):

«Την Τρίτη 09/01 κατατέθηκαν προς ψήφιση στη Βουλή τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, που μέσα στα μέτρα αυτά περικλείεται και η τροπολογία Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Ένα δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αγώνες των εργαζομένων εδώ και δεκαετίες. Ένα δικαίωμα που για μας ήταν «όπλο» στο να επανέλθουμε στις δουλειές μας.


Ταυτόχρονα επαναφέρουν τροπολογία για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, ώστε οι πλειστηριασμοί να γίνουν ευκολότερα. Παράλληλα προαναγγέλλονται μειώσεις συντάξεων, αφορολόγητου κτλ.

Έχοντας υπόψιν όλα αυτά, το Δ.Σ. του Συλλόγου στηρίζει την απόφαση της ΟΔΠΤΕ για απεργία την Παρασκευή 12/01. Σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί την Παρασκευή, ή μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο σύλλογος θα συμμετέχει στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου την Δευτέρα 15/01, με συγκέντρωση στις 12:30 ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή».

Το πολλαπλά τραυματισμένο ΕΜΠ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr