Χρυσό βραβείο καινοτομίας φοιτητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Χρυσό βραβείο καινοτομίας φοιτητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Η ομάδα φοιτητών από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών η οποία πρώτευσε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό φοιτητικής καινοτομίας Ecotrophelia 2017 με το προϊόν AVOYOG που σχεδίασε και ανέπτυξε,  συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό διαγωνιαμό Ecotrophelia (Ecotrophelia Europe 2017 https://eu.ecotrophelia.org/), που πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Μεταξύ των πρώτων από 16 Ευρωπαϊκές χώρες οι φοιτητές του ΕΜΠ, μέσα από μια διήμερη ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία κρίσης από 21 κριτές του ακαδημαϊκού χώρου και της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας,  κατατάχθηκαν πρώτοι και επάξια πήραν το χρυσό βραβείο.


Ο Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) από το 2011,  για τη δημιουργία νέων οικολογικών καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη και τεχνολογία των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται σε 2 στάδια: Στο 1ο στάδιο διοργανώνονται οι Εθνικοί Διαγωνισμοί ενώ στο 2ο στάδιο οι ομάδες που έχουν κατακτήσει την 1η θέση στους Εθνικούς Διαγωνισμούς συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr