Το ΕΜΠ ανοίγει τις πύλες των εργαστηρίων του στο κοινό 20-21 Οκτωβρίου

Το ΕΜΠ ανοίγει τις πύλες των εργαστηρίων του στο κοινό 20 - 21 Οκτωβρίου 2017

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο γιορτάζει 180 χρόνια δημιουργικής ζωής και λειτουργίας και ανοίγει τις πύλες των εργαστηρίων του στους μαθητές και το ευρύτερο κοινό, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017.

Το διήμερο αυτό, το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι ερευνητές του ΕΜΠ θα έχουν τη χαρά να μοιραστούν με τους επισκέπτες τη συναρπαστική εμπειρία της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα εργαστήρια όλων των Σχολών του Ιδρύματος και να δείξουν πολλά από τα πειράματα μικρής και μεγάλης κλίμακας που διεξάγονται σήμερα στο μεγαλύτερο ελληνικό τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.


Καινοτόμα οχήματα, ρομπότ, αεροδυναμική συμπεριφορά οχημάτων σε αεροσήραγγα, δοκιμές πλοίων σε κυματισμό, προσομοίωση σεισμών στην αντισεισμική τράπεζα, παραγωγή κεραυνών σε μεγάλη κλίμακα, φωτοβολταϊκά συστήματα, πρωτοποριακές κατασκευές με βάση νέα υλικά, παραγωγή νανοϋλικών, ηλεκτρονικά μικροσκόπια και εντυπωσιακά εργαστηριακά πειράματα θα αποτελέσουν για δύο μέρες ένα γοητευτικό μικρόκοσμο στον οποίο θα μπορέσουν να ταξιδέψουν οι επισκέπτες με τη βοήθεια του επιστημονικού μας προσωπικού.

Η εκδήλωση αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους μαθητές και για το κοινό να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα του ερευνητικού έργου που επιτελείται στο ΕΜΠ. Προσφέρει επίσης μια μοναδική δυνατότητα στους μαθητές να εξοικειωθούν με την έννοια της έρευνας και να διευρύνουν τους ορίζοντες του επαγγελματικού τους προσανατολισμού μέσα από τη γνωριμία τους με τις εννιά Σχολές και τη ζωντανή συζήτηση με το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΕΜΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr