Tο πρώτο αποκλειστικό αγγλόφωνο δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα Tο πρώτο αποκλειστικό αγγλόφωνο δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

Tο πρώτο αποκλειστικό αγγλόφωνο δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το πρώτο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, όπου όλα τα προγράμματα διδάσκονται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα, προσφέρει ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη θεματική «Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρήσεις, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική» (MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy), με στόχο να καλύψει επιστημονικά τον κλάδο της ενέργειας σε όλες του τις διαστάσεις.

Το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από επιστήμονες διεθνούς κύρους και αναγνώρισης. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Ομ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Αθανάσιος Γ. Καΐσης. 


Το Πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την εξειδίκευση στο Δίκαιο, τα Οικονομικά και τις Επιχειρήσεις της Ενέργειας, την Ενεργειακή Πολιτική, τη Γεωστρατηγική, καθώς επίσης και στην εν γένει ρυθμιστική παρέμβαση στον τομέα της ενέργειας στο σύνολό του. Έμφαση δίδεται στους νομικούς, οικονομικούς, γεωπολιτικούς, επιχειρηματικούς και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς που αναπτύσσονται και στις λύσεις που δίδονται νομοθετικά, νομολογιακά και πολιτικά στον μείζονα Ευρωπαϊκό και στον Παγκόσμιο Ενεργειακό Χάρτη, αναφορικά με τις πηγές και τις υποδομές της ενέργειας, τις διεθνείς ενεργειακές συναλλαγές, τη διακίνηση και την αποθήκευση της ενέργειας, τα συναφή νομικά, εμπορικά - επιχειρηματικά, κανονιστικά, γεωπολιτικά, οικονομικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα και την επίλυση των διαφορών που ανακύπτουν στον τομέα της ενέργειας, με σκοπό την ολόπλευρη διεπιστημονική και επαγγελματική προσέγγιση των ενεργειακών θεμάτων, υποθέσεων και ζητημάτων.

Στο MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι ΑΕΙ και Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου. 

Τα κύρια τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την αποδοχή της αίτησης του υποψηφίου είναι:

- Πτυχίο συναφούς γνωστικού αντικειμένου από ΑΕΙ ή ΤΕΙ

- Πιστοποιητικό πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας 

Aιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2015 ή μέχρι την κάλυψη των προσφερόμενων θέσεων. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 4.000 € και η διάρκειά του είναι ένα έτος σε μορφή full-time ή δύο έτη σε μορφή part-time. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κατά τη διάρκεια ενός ή δύο σαββατοκύριακων κάθε μήνα, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση υποβολής άνω των 15 αιτήσεων από την Αθήνα, ποσοστό μέχρι 50% του Προγράμματος θα προσφερθεί με τηλε-εκπαίδευση, περιορίζοντας κατά το ήμισυ την ανάγκη μετάβασης στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της αίτησης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.ihu.edu.gr/legal/index.php/en/msc-in-energy-law-business-regulation-and-policy ή επικοινωνήστε στο 2310807565 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον οδηγό σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr