ΔΙΠΑΕ: Κινητοποίηση στον ΟΑΣΘ για τις μετακινήσεις των φοιτητών

Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Γεωπονίας, Δασολογίας, Ιατρικής, Φυσικού, ΣΜΗ και ΣΕΥ (ΔΙΠΑΕ)

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας, Δασολογίας, Ιατρικής, Φυσικού του ΑΠΘ, Σχολής Μηχανικών ΔΙΠΑΕ και Σχολής Επιστημών Υγείας ΔΙΠΑΕ πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στα Γραφεία του ΟΑΣΘ για να διεκδικήσουν και να θέσουν τα αιτήματα τους για ασφαλείς, δωρεάν και συχνές αστικές συγκοινωνίες για όλους τους φοιτητές. Μετά από την παρέμβαση και τη συζήτηση με την διοίκηση του ΟΑΣΘ, όπου κατέθεσαν τα αιτήματα τους απέσπασαν σημαντικές δεσμεύσεις. 

Πρώτα απ’ όλα δεσμεύτηκαν για πρόσληψη τεχνικού προσωπικού και οδηγών έτσι ώστε να επιτευχθεί η πύκνωση των δρομολογίων ειδικά τις ώρες αιχμής 09:00 – 15:00 για τις γραμμές 10, 11, 66, 52, 67, 2Κ, αλλά και προκειμένου οι μεταφορές των φοιτητών να είναι ασφαλείς. Επίσης, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων που διαχειρίζονται τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες μπαίνει εμπόδιο στην αξιοποίηση τους για την κάλυψη των αναγκών του λαού και της νεολαίας, καθώς τα νέα αστικά λεωφορεία δεν χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή λόγω του ότι οι εταιρείες διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα κάνει την καλύτερη προσφορά.


Όσον αφορά τη γραμμή του 66 οι φοιτητικοί Σύλλογοι ζήτησαν να υπάρξει επέκταση της γραμμής που να καλύπτει τους φοιτητές που μετακινούνται στα αγροκτήματα της Γεωπονίας και τα δασοκτήματα της Δασολογίας, καθώς και για τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ γεγονός που θα συζητηθεί περαιτέρω και με τον πρόεδρο του ΟΣΕΘ, αφού η γραμμή αυτή ανήκει στα ΚΤΕΛ.

Τέλος, οι φοιτητικοί σύλλογοι έθεσαν και το πάγιο αίτημα τους, την δωρεάν μετακίνηση όλων των φοιτητών με την επίδειξη του πάσου, ή της βεβαίωσης σπουδών για τους ν+2 φοιτητές, χωρίς βέβαια να πάρουν κάποια επιβεβαίωση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε νέες κινητοποιήσεις, μέχρι τα αιτήματα μας να ικανοποιηθούν. Δεν θα περιμένουμε να δούμε τα επόμενα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα να πραγματοποιούνται. Διεκδικούμε ασφαλείς , δωρεάν και συχνές αστικές συγκοινωνίες για όλους τους φοιτητές.

Δεν τα βάζουν κάτω οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Σίνδου / Συνεχίζουν την διεκδίκηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr