"Δεν πάμε Σέρρες" διαμηνύουν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ - Φοιτητές μεταβαίνουν στην Αθήνα

"Δεν πάμε Σέρρες" διαμηνύουν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ - Φοιτητές μεταβαίνουν στην Αθήνα

Την αντίθεσή τους στη μετακίνησή τους στις Σέρρες, η οποία έρχεται ως απόρροια της διαδικασίας συγχωνεύσεων και μετακινήσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων (πρώην ΤΕΙ), έκφρασαν με κινητοποίησή τους νωρίτερα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδα (ΔΙΠΑΕ).

«Δεν θα περάσει»


«Δεν πάμε Σέρρες, δεν θα περάσει» ξεκαθαρίζουν οι φοιτητές οι οποίοι αντιδρούν στην πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος που ήρθε ύστερα από προτροπή του υπουργείου και περιλαμβάνει τη μεταφορά δύο σχολών στις Σέρρες και «λουκέτο» σε μία τρίτη. Συγκεκριμένα πρόκειται για την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και τη μετακίνηση 6.000 φοιτητών των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, καθώς επίσης και αυτό των Μηχανικών Πληροφορικής και Συστημάτων στις Σέρρες.   

Η πορεία έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι φοιτητές ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του ΥΜΑΘ, με σκοπό να καταθέσουν και ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Φοιτητές μεταβαίνουν στην Αθήνα

Στην Αθήνα αναμένεται να μεταβούν φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), προκειμένου να επιδιώξουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων του ιδρύματος, όπως επισήμαναν σε σημερινή κινητοποίησή τους στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι φοιτητές στρέφονται ενάντια στην πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος για την κατάργηση και συγχωνεύσεις τμημάτων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη.

Οι φοιτητές ανέφεραν πως την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, καθώς και ότι την αλληλεγγύη τους έχουν δηλώσει και θα είναι παρόντες συνάδελφοί τους από φοιτητικούς συλλόγους πανεπιστημίων από Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Σέρρες, τα τμήματα των οποίων καταργούνται και συγχωνεύονται.

ΔΙΠΑΕ: Προκήρυξη Υποτροφίας "Σάββα Παραστατίδη" για διδακτορικές σπουδές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr