ΔΙΠΑΕ: Η Κοσμητεία της Σχολής Μηχανικών απορρίπτει την πρόταση για μεταφορά Τμημάτων στις Σέρρες

ΔΙΠΑΕ: H Κοσμητεία της Σχολής Μηχανικών απορρίπτει την πρόταση για μεταφορά Τμημάτων στις Σέρρες

H Κοσμητεία της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, απορρίπτει με ομόφωνη απόφασή της (8 κατά και 0 υπέρ), το σύνολο της εισήγησή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Καϊση για μεταφορά τμημάτων της Σχολής Μηχανικών από τη Σίνδο στις Σέρρες. 

Τα μέλη της Κοσμητείας:


1. Εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους προς το υπουργείο Παιδείας για την εισήγηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής

2. Θεωρούν ότι η εισήγηση αυτή είναι σε αντίθεση με τα αποτελέσματα της Εσωτερικής αξιολόγησης της ΜΟΔΙΠ του ΔΙΠΑΕ (16-2-2022) η οποία υπογράφεται από την Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΔΙΠΑΕ και έχει κατατεθεί στην ΕΘΑΑΕ.

3. Συμφωνούν με την καταγεγραμμένη στο πρακτικό της Διοικούσας Επιτροπής τοποθέτηση του Κοσμήτορα, η οποία είναι σύμφωνη με τις προτάσεις των Τμημάτων, και στην οποία καταγράφεται αιτιολογημένα η συνολική διαφωνία του με την εισήγηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής στο μέρος που αυτή αφορά τα Τμήματα της Σχολής Μηχανικών.

4. Θεωρούν ότι η υλοποίηση της εισήγησης του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής για τα τμήματα της Σχολής Μηχανικών είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί.

Οκτώ μέλη της Κοσμητείας τοποθετήθηκαν κατά και 0 υπέρ της πρότασης. Να αναφερθεί πως τέσσερα μέλη προέρχονται από τμήματα των Σερρών.

Τι λέει ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΔΙΠΑΕ για το μέλλον των Τμημάτων

Υπό κατάληψη το ΔΙΠΑΕ Σίνδου / "Οχι σε συγχώνευση, μεταφορά, κατάργηση. Μέχρι να ακουστούμε θα έχουμε κατάληψη"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr