Κινητοποίηση φοιτητών των Σχολών Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση του προσωρινού Δ.Σ. των Σχολών Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με απόφαση της προσωρινής διοίκησης των Σ.Ε.Υ. παράσταση διαμαρτυρίας "εν όψει της δικής καθηγητή του τμήματος Μαιευτικής ΔΙ.ΠΑ.Ε, ύστερα από τις καταγγελίες συμφοιτητριών ενάντια στον καθηγητή".

Όπως δηλώνουν οι φοιτητές: «Είναι εξοργιστικό, ακόμα και αφού έχουν ανοίξει τα στόματα, μετά τη δραστηριότητα και του ίδιου του Συλλόγου, να συνεχίζει να διδάσκει στο τμήμα, να αρνείται τις κατηγορίες προβάλλοντας τις καταγγέλλουσες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά πλάι στο πλευρό κάθε γυναίκας εναντίον κάθε καταναγκασμού, καλώντας τη δικαιοσύνη να πάρει τώρα καταδικαστική απόφαση. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβαίνουν αλλά τέτοια περιστατικά. Οι φοιτητές και φοιτήτριες, οι νέες και νέοι σήμερα, δεν μπορούν να συμβιβάζονται με την εκμετάλλευση, που γεννά περιστατικά βίας και ο μόνος τρόπος είναι να χτίζουμε ασπίδα προστασίας μέσα από συλλογική διεκδίκηση και οργάνωση στους συλλόγους και τα σωματεία μας. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι και όλες μαζί για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας».  


Σοκάρουν οι μαρτυρίες φοιτητριών που κατήγγειλαν γυναικολόγο ο οποίος παρενοχλούσε σεξουαλικά τις κοπέλες, κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης.

«Ήμασταν μόνοι στο εξεταστήριο. Έκλεισε την πόρτα και μου είπε να βγάλω όλα τα ρούχα. Ήμουν εντελώς γυμνή και άρχισε να με χαϊδεύει. Ένιωσα εκτεθειμένη, αισθάνθηκα τεράστια ντροπή». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε μια από τις πρώην φοιτήτριες του καθηγητή Μαιευτικής ο οποίος φέρεται ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης. Διαβάστε περισσότερα εδώ: Σοκάρουν οι μαρτυρίες φοιτητριών του ΔΙΠΑΕ Σίνδου

Βίντεο με τις δηλώσεις φοιτητών:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr