Δυσαρέσκεια φοιτητών για τα δρομολόγια «μαρτυρίου» προς το ΔΙΠΑΕ Σίνδου (ΦΩΤΟ)

Δυσαρέσκεια φοιτητών για τα δρομολόγια «μαρτυρίου» προς το ΔΙΠΑΕ Σίνδου

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Είμαι φοιτήτρια "Αισθητικής και Κοσμητολογίας" του ΔΙΠΑΕ, πρώην ΑΤΕΙΘ  και θα ήθελα να εκφράσω μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» τη δυσαρέσκειά μου για τις γραμμές των αστικών 52 και 80 και ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση από τους αρμόδιους.

«Χθες, 4/3/2020, κατά τις πρωϊνές ώρες, στη στάση γέφυρα (κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας) επικρατούσε πανικός από φοιτητές και φοιτήτριες, περιμένοντας να περάσει αστικό για να πάνε στο ΔΙΠΑΕ. Ανάμεσά τους και εγώ, περίμενα σχεδόν μιάμιση ώρα στη συγκεκριμένη στάση, από τις 7:50 μέχρι και τις 9:10, για να καταφέρω να μπω σε κάποιο αστικό και να πάω στο εργαστήριό μου, η παρουσία μας στο οποίο είναι υποχρεωτική, όπως γνωρίζουμε. Έβλεπα, λοιπόν, να περνάνε τα 52 γεμάτα και να μη σταματάνε, είτε να σταματάνε και να χωράνε να μπουν με το ζόρι 4-5 άτομα και βασιζόμουν συνέχεια στα επόμενα δρομολόγια των 52, ελπίζοντας πως θα σταματήσουν στη στάση. Βέβαια, είχαμε και εναλλακτική να μεταφερθούμε στο ΔΙΠΑΕ με τη γραμμή 80, που ξεκινάει από τα ΚΤΕΛ, με δεύτερη στάση τη γέφυρα. Όμως και αυτή η επιλογή δεν ήταν τελικά "διαθέσιμη", εννοώντας πως το συγκεκριμένο αστικό είναι πάντα μικρό και όταν ήρθε στη γέφυρα είχε ήδη κόσμο και χώρεσαν ορισμένοι από το σμήνος που περίμενε εδώ και πόση ώρα. Και αυτό να σημειωθεί πως έγινε με δύο αστικά του 80.


Τελικά, ευτυχώς μετά από πόση ώρα κατάφερα να μπω σε ένα 52 και να φτάσω στο ΔΙΠΑΕ, στο εργαστήριό μου, αντί στις 8:00 που άρχιζε, στις 9:20. Αναρωτιέμαι πόσες ώρες νωρίτερα θα πρέπει να είμαι στη στάση του αστικού για να έχω πρόσβαση στη σχολή μου. Πρέπει να έχουν όλοι δίπλωμα και αυτοκίνητο για να μπορούν να μεταφερθούν κάπου; Τι κάνει ο ΟΑΣΘ για να επιλύσει αυτό το πρόβλημα; Γνωρίζει ότι το αστικό της συγκεκριμένης γραμμής σφύζει από κόσμο σε υπερβολικό βαθμό ήδη από την αφετηρία του, τον Ν.Σ.Σ., και αφήνει ταυτόχρονα "ξεκρέμαστους" τόσους φοιτητές που βρίσκονται στη γέφυρα. Εμείς τι θα απογίνουμε; Δεν θα πάμε ποτέ στο μάθημά μας;»

Δείτε φωτό

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr