Φοιτήτρια του ΔΙΠΑΕ Σίνδου λιποθύμησε στο λεωφορείο της «γραμμής του μαρτυρίου»

Φοιτήτρια του ΔΙΠΑΕ Σίνδου λιποθύμησε μέσα σε λεωφορείο της γραμμής 52

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Φοιτήτρια καταγγέλλει στο "dailythess" την λιποθυμία της σε λεωφορείο της γραμμής 52 προς το ΔΙΠΑΕ Σίνδου (πρώην ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης) και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι λιποθυμίες είναι πλέον κανονικότητα στα λεωφορεία όχι μόνο στη συγκεκριμένη γραμμή αλλά και σε άλλες γραμμές του ΟΑΣΘ.

Όπως δηλώνει η Η.Χ. φοιτήτρια του πρώην Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης: «Τα τελευταία 4 χρόνια ζω στην Θεσσαλονίκη και η κατάσταση με τα αστικά τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ανυπόφορη. Χθες το πρωί ανεβαίνοντας στο αστικό της γραμμής 17 προκειμένου να πάω στην σχολή μου να δώσω εξετάσεις, άρχισα να ζαλίζομαι εξαιτίας της αποπνικτικής κατάστασης που επικρατούσε. Φτάνοντας στον ΟΣΕ περίμενα ένα εικοσάλεπτο να φτάσει το 52 με άλλους εκατοντάδες φοιτητές πιεζόμενοι όλοι από το χρόνο προκειμένου να φτάσουμε στην ώρα μας λόγω εξεταστικής περιόδου. Καταφέρνοντας να μπω στο 52 καθώς είναι γνωστό ότι πρέπει να «παλέψεις» για να καταφέρεις να μπεις άρχισα να ζαλίζομαι όλο και περισσότερο ώσπου λιποθύμησα.»


Και προσθέτει: «Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας μας, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι λιποθυμίες είναι πλέον κανονικότητα στα λεωφορεία της γραμμής 52 όπως και σε άλλες γραμμές. Τα όλο και λιγότερα λεωφορεία δεν περνάνε στην ώρα τους ή πολλές φορές μένουν από βλάβες στη μέση του δρόμου. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, είμαστε όλοι και όλες εξαγριωμένοι και εξαγριωμένες με το ότι δεν μπορούμε να πάμε στη σχολή μας ή στα σπίτια μας σαν άνθρωποι. Η μετακίνηση είναι βασική ανάγκη για όλους αλλά εδώ και πολύ καιρό φαίνεται ότι απαξιώνεται ενώ κανονικά θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν, ειδικά για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Τ.Ε.Ι. που δεν έχουν άλλη επιλογή στη μετακίνηση τους προς και από την σχολή.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr