ΤΕΙ ΑΜΘ-ΔΠΘ: Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα τμήμα από την επιχειρούμενη συνένωσή

ΤΕΙ ΑΜΘ-ΔΠΘ: Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα τμήμα από την επιχειρούμενη συνένωσή

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι κυβερνητικοί βουλευτές για το αίτημα της συνένωσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θανάση Μητρόπουλο, ωστόσο το θέμα πρέπει να «τρέξει» όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η συζήτηση γύρω από την «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με τη συνένωσή του με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε ένα ενιαίο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πέρα από την ακαδημαϊκή της διάσταση, παίρνει πλέον και πολιτική διάσταση.


Η ψήφιση του Σχεδίου Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ υπό τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόλγου στο γραφείο του στο υπουργείο Παιδείας δίνουν περαιτέρω ώθηση στο εν λόγω αίτημα.

O πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Θανάσης Μητρόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, πλην όμως προειδοποιεί ότι το εγχείρημα για να έχει θετική κατάληξη προϋποθέτει την επίλυση κάποιων πολύ βασικών ζητημάτων που έχουν να κάνουν με ενδογενή προβλήματα του ΔΠΘ.

«Το αίτημα πλέον μπαίνει σε άλλο επίπεδο, πέρα από το ακαδημαϊκό και νομίζω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές το χειρίζονται σωστά, στη σωστή κατεύθυνση. Ένα βασικό σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι να ετοιμάσουμε σωστούς φακέλους. Η 11μελής Επιτροπή εργάζεται σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των καθηγητών. Επισημαίνω ότι στον σχεδιασμό δεν είναι να κλείσουν κάποιες σχολές, αλλά ο μετασχηματισμός τους σε πανεπιστημιακά τμήματα. Σχεδιάζεται η λειτουργία δυο πολυτεχνικών τμημάτων και δυο οικονομικών στην Καβάλα και ενός Γεωπονοδασολογικού στη Δράμα», είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε, ερωτώμενος αν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στα δυο Ιδρύματα που μπορεί να καταστήσουν απαγορευτική την ευόδωση του αιτήματος: «Στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν είναι απαξιωμένο, το αντίθετο μάλιστα. Επίσης, δεν έχουμε αντιδράσεις του επιπέδου και της έντασης που υπάρχουν από πανεπιστήμια άλλων περιοχών της Ελλάδας. Πρέπει όμως απαραίτητα να ξεπεραστεί και να επιλυθεί ένα ενδογενές πρόβλημα του ΔΠΘ, αυτό που έχει να κάνει με την αργία στην οποία έχει τεθεί ο Πρύτανης. Καταλαβαίνετε ότι αν δεν επιλυθεί το αυτό το θέμα, το αίτημα χάνει σημαντικό μέρος της δυναμικής του».

Τον Σεπτέμβρη και όχι τον Οκτώβρη να γίνουν οι ανακοινώσεις…

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ εκφράζει μια προσωπική του ένσταση για τον χρόνο των ανακοινώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, που προσδιορίζεται να είναι ο Οκτώβρης όταν και θα γίνει η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη για την Παιδεία. «Θα έλεγα ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ο ενθουσιασμός και η ζέση που παρατηρούμε σήμερα. Θα ήταν καλύτερο, κατά την άποψή μου, ανακοινώσεις να έχουμε τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου».

Πηγή: kavalapost.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr