Προτείνουν στον Υπουργό Παιδείας συνένωση ΤΕΙ ΑΜΘ με ΔΠΘ

Προτείνουν στον Υπουργό Παιδείας συνένωση ΤΕΙ ΑΜΘ με ΔΠΘ

Δήλωση Δημήτρη Εμμανουηλίδη στο kavalapost μετά τη σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνηση για τη δημιουργία -δια των συνενώσεων- μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.


Στο «τραπέζι» της συζήτησης υπήρχε, τι άλλο, η ενδεχόμενη συνένωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με σκοπό τη δημιουργία ενός «μεγάλου» πανεπιστημίου όλης της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη ο οποίος έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη μαζί με τους άλλους δύο κυβερνητικούς βουλευτές κ.κ. Μορφίδη και Παπαφιλίππου, οι συνθήκες που δημιουργούνται με φόντο και την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία ευνοούν το εγχείρημα.

Ωστόσο, ο κ. Εμμανουηλίδης γνωστοποίησε ότι περισσότερο συγκεκριμένες ανακοινώσεις επί του θέματος αναμένεται να γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη για την Παιδεία.

«Η προσπάθεια την οποία αναλάβαμε και νομίζω ότι κινητοποιηθήκαμε στον κατάλληλο χρόνο, είναι στοιχημένη στο Νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης και η πολιτική βούληση για συνενώσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ σε μεγάλα πανεπιστήμια αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο αυτό. Όλα όμως θα κριθούν κατά περίπτωση, αυτό ειπώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γαβρόλγου. Θα εξεταστούν διάφορα τεχνικής φύσεως θέματα και τον Οκτώβρη, κατά την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη, -αυτό βάλαμε ως στόχο- θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Το ΤΕΙ μας δεν είναι απαξιωμένο- τουναντίον είναι καταξιωμένο- κατά συνέπεια εκτιμώ ότι οι συνθήκες ευνοούν την πανεπιστημοποίησή του», δήλωσε αναλυτικά ο κ. Εμμανουηλίδης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr