Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο ΔΠΘ

Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο ΔΠΘ

«To πανεπιστήμιο αποτελεί έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο και ως τέτοιος θα πρέπει να λειτουργεί. Μέσα σε αυτόν είναι αναγκαίο να προάγεται η ελεύθερη διάδοση ιδεών, η παραγωγή πολιτισμού, η καλλιέργεια κριτικής σκέψης όπου η πανεπιστημιακή κοινότητα θα πρέπει να μεριμνά ώστε τα ιδρύματα να αποτελούν έναν τέτοιο χώρο. Έναν χώρο που η λογοκρισία δεν έχει καμία απολύτως θέση!

Το γεγονός ότι πανό του σχήματος μας κατέβηκε, στις 8/5 από υπαλλήλους του πανεπιστημίου λίγες ώρες αφού τοποθετήθηκε δείχνει πως το πράγματα εν τέλει στο Ίδρυμα μας κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση. Τέτοιες λογικές στέκονται απέναντι στον χαρακτήρα του πάλαι ποτέ δημόσιου δωρεάν δημοκρατικού πανεπιστημίου ενώ επίσης βρίσκονται ενάντια στο δικαίωμα στην πολιτική κριτική και διαφωνία μέσα στις σχολές. Θυμίζουν σκοτείνες εποχές, που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.


Για εμάς, το πανό που έγραφε ξεκάθαρα το «ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ» κατέβηκε επειδή κάποιοι δεν θέλουν να φανεί ότι ολο το πανεπιστήμιο δεν τάσσεται υπέρ του πρύτανη του. Γιατί  επιβεβαιώνεται αυτό που πλέον σιγά σιγά στην κοινωνία της Ξάνθης γίνεται αντιληπτό, ότι υπάρχουν φωνές μέσα στο ΔΠΘ που αντιδρούν στα πεπραγμένα και στις αντιλήψεις του. Δεν έχει κανείς όμως το δικαίωμα να αποκρύπτει ότι δεν είμαστε όλοι με το μέρος του, και οτι ζητάμε ευθέως την παραίτηση του, που θα σημάνει και τη δικαίωση των αγώνων του φοιτητικού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια στην Ξάνθη.

Η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβληθεί μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου μας δεν θα μας σταματήσει. Όμως μέσα σε όλα αυτά όμως δεν γίνεται να μην παραγνωρίσουμε οτι η σιωπή των υπολοίπων πολιτικών δυναμεων απέναντι στα γεγονότα στο ΔΠΘ τον τελευταίο καιρό γεννά πολλά ερωτήματα και μπορεί να καταστεί επικίνδυνη. Οι φοιτητές/τριες οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να αγωνιστούμε μαζί με όλα τα κομμάτια του πανεπιστημίου απέναντι στον φόβο και τη τρομοκρατία. Να αποκτήσουμε λόγο για τις ζωές μας!»

"Πρώτη Ύλη συμμετέχουμε στο Bloco"

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr