Κατάληψη στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή

Κατάληψη στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή

"Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το κτίριο της Πρυτανείας τον Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μία ολιγομελής μειοψηφία απαγορεύει σε υπαλλήλους να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους παρακωλύοντας την λειτουργία τον Ιδρύματος. Θύμα για άλλη μια φορά είναι το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, πού βλέπει μία συγκεκριμένη κάστα ανεύθυνων, φοιτητών και μη, να προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους μέσω καταλήψεων", τονίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Πιο αναλυτικά, κατάληψη πραγματοποιούν φοιτητές από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ομάδα φοιτητών εισήλθε και κατέλαβε το κτήριο όπου στεγάζεται η πρυτανεία εντός της Πανεπιστημιούπολης και επέδωσε επιστολή από την οποία προκύπτει ότι ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης είναι ο ψηφισθείς νόμος για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εντάσεις ή πρόκληση φθορών στο υπό κατάληψη κτήριο, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας η συνέλευση των φοιτητών αναφορικά με το χρόνο διάρκειας της κατάληψης.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

"Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το κτίριο της Πρυτανείας τον Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μία ολιγομελής μειοψηφία απαγορεύει σε υπαλλήλους να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους παρακωλύοντας την λειτουργία τον Ιδρύματος. Θύμα για άλλη μια φορά είναι το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, πού βλέπει μία συγκεκριμένη κάστα ανεύθυνων, φοιτητών και μη, να προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους μέσω καταλήψεων.

Είναι οι ίδιοι που σήμερα, εάν οι σχολές ήταν ανοιχτές Θα τις έκλειναν με παράνομα μέσα, παρεμποδίζοντας όλους τους υπόλοιπούς φοιτητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να εισέλθούν στα αμφιθέατρα, οδηγώντας αυτούς και τις οικογένειές τους να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο και χρήμα για να ολοκληρώσουν τις σπονδές τους.

Η νομιμότητα και η κανονικότητα επιστρέφουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, τα οποία ανήκουν στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους τους, και όχι σε απολυταρχικές ομάδες. Το άσυλο ανομίας τελείωσε και ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί ο νόμος."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr