Συμβολική συγκέντρωση φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ ενάντια στο νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)

Συμβολική συγκέντρωση φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ ενάντια στο νομοσχέδιο

Συμβολική συγκέντρωση στην Κομοτηνή ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ.

Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ άλλων φώναξαν συνθήματα όπως «Απ’ τα ιδρύματά μας δε λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά-καθηγητές-βιβλία» και «Δώστε λεφτά για ΜΕΘ – Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία», ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιραζόταν στους διερχόμενους ανακοίνωση με τα αιτήματα του συλλόγου.


Κατά τη συγκέντρωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συγκέντρωσης το πανό του Συλλόγου κρεμάστηκε έξω απ’ τη φοιτητική λέσχη.

Ο Σύλλογος  Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης είχε πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση και στην Πρυτανεία την Δευτέρα (18/1), όπου και συναντήθηκε με την αντιπρύτανη, κατέθεσε τα αιτήματα του, και απαίτησε μεταξύ άλλων η Σύγκλητος του ΔΠΘ να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες και έλεγχο εισόδου στις σχολές, διαγραφές φοιτητών καθώς και σοβαρές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση- συζήτηση του Συλλόγου, για να γίνουν γνωστές στους φοιτητές μέλη του συλλόγου οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο καθώς και οι δράσεις που ετοίμαζε ο σύλλογος.

Παρακάτω παρουσιάζεται απόσπασμα απ’ την ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν σε λίγο καιρό έναν ολόκληρο χρόνο κλειστά και εμείς παλεύουμε να σπουδάσουμε χωρίς συγγράμματα και με τηλεκπαίδευση μετ- εμποδίων. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για όλα αυτά, αλλά ανακοίνωσε ότι θα δώσει 30 εκατ για αστυνομικές δυνάμεις στις σχολές!!! Ετοιμάζει νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο!

Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες.  Τα 30εκατομμύρια το Υπουργείο Παιδείας τα βρήκε σε χρόνο dt για την αστυνομία στις σχολές. Αντιθέτως, για τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό, για τη διαμόρφωση των κτηριακών υποδομών στις Σχολές και στις εστίες εδώ και μήνες μας λένε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά»!!!, αγνοούν τα αιτήματά μας! Έφτασαν στο σημείο να διώχνουν τους φοιτητές απ’ την εστία «Ευκτήμων» εν μέσω πανδημίας, βάζοντάς τους σε μεγάλα έξοδα και αναγκάζοντάς τους να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τη δικιά τους αλλά και των οικογενειών τους!

Στο όνομα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας μέσα και γύρω από τις σχολές η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση προώθησαν την κατάργηση του ασύλου, μας έλεγαν ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τελικά δεν αντιμετωπίστηκε;;;; Η πραγματικότητα είναι διαφορετική τόσο η κυβέρνηση ΝΔ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χέρι –χέρι αξιοποιούν  αυτά τα φαινόμενα για να συκοφαντήσουν τους αγώνες μας και να τους καταστείλουν. Μια ματιά μονάχα στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού αρκεί: στην Αμερική παρά την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο 95% των Ιδρυμάτων, η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια μετράει αύξηση 327%!!!

Με τα όρια φοίτησης που ετοιμάζουν μέσα στο νέο νομοσχέδιο βάζουν στο στόχαστρο όλους εμάς που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές για να πληρώσουμε το ενοίκιο του φοιτητικού σπιτιού, το μεταπτυχιακό ή να στηρίξουν την οικογένεια που πληρώνει και αυτή τα σπασμένα της πανδημίας…Αν η κυβέρνηση θέλει να αποφοιτούμε έγκαιρα να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Ιδρύματα με όλους τους αναγκαίους όρους.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση προς ψήφιση στην   Βουλή. Καλούμε την Πρυτανεία του ΔΠΘ να καταδικάσει το νομοσχέδιο .
  • Με ευθύνη του κράτους να επιτραπεί η μετακίνηση για όσους φοιτητές το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη στις πόλεις που σπουδάζουν, για να οργανώσουν καλύτερα το διάβασμα τους και να συμμετάσχουν ομαλά στην εξεταστική.
  • Να λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα παροχής ζεστού νερού και θέρμανσης στους εστιακούς φοιτητές!
  • Την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην ηλεκτρονική εξεταστική και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
  • Την ΑΜΕΣΗ διανομή των συγγραμμάτων.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής να ανοίξουν όλα τα τμήματα και να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr