ΔΠΘ: Κυκλοφόρησε «Οδηγός Επιβίωσης» για τους Πρωτοετείς Φοιτητές

ΔΠΘ: Κυκλοφόρησε «Οδηγός Επιβίωσης» για τους Πρωτοετείς Φοιτητές

Καλωσόρισμα και χρηστικές πληροφορίες που αναζητούν οι πρωτοετείς φοιτητές του ΔΠΘ.

«Οδηγός επιβίωσης πρωτοετών φοιτητών στο Δ.Π.Θ.» όπως χαρακτηριστικά τιτλοφορείται, κυκλοφόρησε και περιέχει καλωσόρισμα και χρηστικές πληροφορίες που αναζητούν οι πρωτοετείς φοιτητές. Ο οδηγός που κυκλοφορεί ηλεκτρονικά «απλώνεται» σε 29 διαδραστικές σελίδες, ενώ ξεκινάει με χαιρετισμούς από τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και την αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων-φοιτητικής μέριμνας Ζωή Γαβριηλίδου.


Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΔΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας συγχαίρω για την επιτυχία σας στις πανελλήνιες εξετάσεις, η οποία ήταν αποτέλεσμα κυρίως μιας προσωπικής επίπονης προσπάθειάς σας, αλλά και πολύτιμης στήριξης των γονέων σας, και σας υποδέχομαι στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Θεωρώ ότι η παρουσία σας είναι τιμή για το Πανεπιστήμιό μας, το ενδυναμώνει, το ενισχύει και το εμπλουτίζει και θα ήθελα από κοινού δημιουργικά να διαμορφώσουμε μια νέα, ανοδική πορεία εξέλιξης. Σας καλωσορίζω στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ένα ακριτικό και σημαντικό Πανεπιστήμιο. Από την ίδρυσή του το 1973 έως σήμερα και με τη διαχρονική προσπάθεια όλων των μελών του έχει κατορθώσει να αναπτυχθεί σε τέσσερις πόλεις, να αποκτήσει υποδομές και εξοπλισμό και να καταλάβει επάξια μια θέση στην εθνική και διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα. Διαθέτει 8 Σχολές, 20 Τμήματα, 60 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και έναν αριθμό 30.000 περίπου προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων […]», αναφέρεται μεταξύ πολλών στο μήνυμα του πρύτανη.

Στο μήνυμα της αντιπρυτάνεως αναφέρονται -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Ο πρώτος στόχος σας επετεύχθη. Είστε πια φοιτητές! Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας και σας καλωσορίζουμε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ένας νέος κύκλος στη ζωή σας ξεκινά και ευχόμαστε τα φοιτητικά σας χρόνια να είναι τα πιο δημιουργικά, αλλά συνάμα και τα πιο ξέγνοιαστα. Για να το πετύχετε αυτό, δεν αρκεί μόνο να πηγαίνετε συστηματικά στα μαθήματα. Επωφεληθείτε από κάθε δράση του πανεπιστημίου, συμμετέχετε ενεργά σε εκδηλώσεις, δηλώστε συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις, να επισκέπτεστε τακτικά τη βιβλιοθήκη της σχολής σας […]».

Ακολουθούν τα περιεχόμενα και η ανάλυσή τους, στις εξής θεματικές ενότητες: εγγραφή στο τμήμα, έκδοση κωδικών, έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο), χορήγηση πιστοποιητικών, ανανέωση έγγραφης-εγγραφές μαθημάτων εξαμήνου, σίτιση, στέγαση, μεταφορά φοιτητών, δομή συμβουλευτικής και προσβασιμότητας Δ.Π.Θ. (ΔΟΣΥΠ), ελεύθερος χρόνος, Philologus-φιλολογική επιμέλεια εργασιών, γραφείο διασύνδεσης, συνήγορος του φοιτητή, εθελοντισμός στο Δ.Π.Θ., σχολές και τμήματα του Δ.Π.Θ., χρήσιμοι σύνδεσμοι.

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr