ΔΠΘ: 20 χρόνια Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών

ΔΠΘ: 20 χρόνια Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πραγματοποιούνται οι κάτωθι διαλέξεις:

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020


12:00 - 13:00 - Δρ Ιουλία Ζαρίκοβα (Yulya Zharikova-Shaban), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Προϊσταμένη του Τομέα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, "Ο Ελληνισμός της Μαριούπολης, οι Γλώσσες των Ελλήνων της Αζοφικής και η Δραστηριότητα της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης".

13:00 - 14:00 - Δρ. Ευάγγελος Βενέτης (με ειδίκευση στις Ισλαμικές και Μεσανατολικές Σπουδές), "Το Ισλάμ σήμερα: Μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού".Η διάλεξη παρουσιάζει τα κύρια επιχειρήματα εκσυγχρονιστών και ισλαμιστών μουσουλμάνων για το παρόν και το μέλλον του ισλαμικού κόσμου.

Σύνδεσμος διαλέξεων (Skype for Business): https://meet.lync.com/duth/mdimasi/C8F746LP

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

12:00 - 12:45 - κ. Παναγιώτης Κριμπάς, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ, "Βενετσιάνικη και ιταλική νομική και ιατρική όροι σε διαλεκτικά νεοελληνικά κείμενα των Επτανήσων".

Θα συμμετάσχουν οι πρώην Πρόεδροι του Τμήματος, που θα μιλήσουν για την πορεία του από το 2000. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με τη σύντομη παρουσίαση της σημερινής εικόνας του Τμήματος.

Σύνδεσμος διαλέξεων (Skype for Business): https://meet.lync.com/duth/mdimasi/T13AUW9P

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr