Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΠΘ η Υπουργός Παιδείας

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΠΘ η Υπουργός Παιδείας

Στον Έβρο βρέθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και επισκέφτηκε Κέντρα Ειδικής Αγωγής στην Αλεξανδρούπολη, σχολεία στο Σουφλί και την Ορεστιάδα, ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας την υποδέχτηκαν ο Πρύτανης Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης και οι Αντιπρυτάνεις κ. Φώτιος Μάρης, κα Ζωή Γαβριηλίδου, κα Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος.


Παρουσία μελών διδακτικού, επιστημονικού προσωπικού  αλλά και φοιτητών του Ιδρύματος η κα Υπουργός ανέφερε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός στηρίζει τα περιφερειακά Ιρδύματα. Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία ξενόγλωσσων σπουδών σε όλους τους κύκλους εκπαίδευσης Στη βάση αυτή, σημείωσε: «Στόχος μας παραμένει η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία συνολικά και το έχουμε ήδη επιτύχει με 113 εκατ. ευρώ πρόσθετα στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020. Πέρα όμως από αυτή την προσπάθεια, η οποία θα συνεχίζει και θα βαίνει αυξανόμενη, πέρα από αυτό θέλουμε να δώσουμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία στα Πανεπιστήμια μας. Το ΔΠΘ ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτηση για μία ( ΣΔΙΤ), μια Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, για να καλύψει σημαντικές ανάγκες που έχει σε φοιτητικές εστίες και όχι μόνο και σε άλλες υποδομές εκπαίδευσης και έρευνας».

Κατά την συζήτηση δόθηκε η ευκαιρία να επισημανθούν εκ νέου τα θέματα υποστελέχωσης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού που αντιμετωπίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις τέσσερις πόλεις-έδρες του ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης της  ερευνητικής δραστηριότητας. 

Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr