Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του ΔΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Παρευξεινίων

Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του ΔΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Παρευξεινίων - Ζητούν να ανοίξει άμεσα η εφαρμογή για τις δηλώσεις μαθημάτων, εκφράζοντας ανησυχίες ότι θα χαθεί το εξάμηνο

Μαζική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου οι φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων χωρών Κομοτηνής στην Πρυτανεία του ΔΠΘ, ζητώντας απαντήσεις για την καθυστέρηση της λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δήλωση των μαθημάτων τους για το επόμενο εξάμηνο. 

Και αυτό γιατί ενώ κανονικά άνοιγε το Νοέμβριο, και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου, αυτοί ακόμα περιμένουν, και ανησυχούν πως περαιτέρω καθυστέρηση σημαίνει πως θα χάσουν την εξεταστική και το εξάμηνό τους.


Για αυτό το λόγο βρέθηκαν μαζικά έξω από την Πρυτανεία, στην οποία μπήκαν και είχαν συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, που τους υποδέχθηκε μαζί με την Αντιπρύτανη κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Ο Πρύτανης τόνισε σύμφωνα με τον «Παρατηρητή της Θράκης» πως οι πρυτανικές αρχές γνωρίζουν το πρόβλημα, μιας και το γραμματειακό πρόβλημα πλήττει όλα τα τμήματα  και έχουν συστήσει ομάδα εργασίας η οποία ασχολείται με το πώς αυτό θα λυθεί. 

Μάλιστα τους τόνισε πως η ομάδα εργασίας θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές σήμερα Τρίτη, και ζήτησε από τους φοιτητές, αν επιθυμούν, να έχουν αντιπροσωπεία τους σε αυτή τη συνάντηση. 

Πάντως οι φοιτητές δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται με τις εξηγήσεις του κ. Πολυχρονίδη, ζητώντας απτές διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα θα ανοίξει και ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, με τον ίδιο να τους τονίζει πως θα έχει περισσότερες απαντήσεις μετά τη συνάντηση με την ομάδα.

Ζητούν άμεση λύση οι φοιτητές 

Όπως τόνισε στον «Παρατηρητή της Θράκης» ο κ. Κωνσταντίνος Ταχμαζίδης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παρευξεινίων, το πρόβλημα ξεκινά από την υποστελέχωση της γραμματείας, και έτσι δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την δήλωση των μαθημάτων τους. 

Αυτό είναι κάτι το ανήκουστο, σημείωσε, και δεν έχει ξαναγίνει στο τμήμα τους. Σε επαφές που είχαν με τις πρυτανικές αρχές και συγκεκριμένα τον Αντιπρύτανη κ. Σανδαλτζόπουλο, τους αναφέρθηκε πως το θέμα έχει ανακύψει λόγω της διαδικασίας κινητικότητας του Δημοσίου, ενώ τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να μετακινηθεί άτομο από άλλη γραμματεία.

Παρόλο που τους έκλεισε ξανά ραντεβού, αποφάσισαν, με τις ημέρες να περνούν, να προσέλθουν στην Πρυτανεία, για να δηλώσουν ότι είναι παρόντες, δεν έχουν ξεχάσει αυτά που θέλουν και να απαιτήσουν το σεβασμό, γιατί η διαδικασία έχει δημιουργήσει ανησυχία και να υπάρξει πρόβλεψη για μόνιμη στελέχωση της γραμματείας.

Τα προβλήματα που πλήττουν τους φοιτητές είναι πάρα πολλά, σημείωσε η αντιπρόσωπος της ΠΣΚ κ. Μελίνα Τσαλίκου, στο γενικότερο πλαίσιο της κατάστασης τόσο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που έχει ανακύψει αυτή τη στιγμή στους φοιτητές του Τμήματος Παρευξεινίων να είναι ότι δεν λειτουργεί η γραμματεία, και για αυτό δεν έχουν ανοίξει οι δηλώσεις μαθημάτων. 

Έτσι δεν μπορούν να δηλώσουν ούτε τα μαθήματά τους, ούτε τα συγγράμματα, κάτι το οποίο τους έχει δημιουργήσει ανησυχία και για την εξεταστική τους, για αυτό και θέτουν το θέμα της γραμματείας ως προτεραιότητα, παρόλο που θεωρούν πως θα πρέπει να αποτελεί το πρώτο από ένα γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr