Ποια Τμήματα του ΔΠΘ θα αποκτήσουν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις

Ποια Τμήματα του ΔΠΘ θα αποκτήσουν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις

Δημοκρίτειο Παν. Θράκης: Στο κτίριο προβλέπεται να στεγαστούν αμφιθέατρα, κεντρική βιβλιοθήκη, Μουσείο, 24 αίθουσες διδασκαλίας, 18 εργαστήρια, γραφεία γραμματειών, κοσμητόρων, προέδρων τμημάτων, διοικητικών, κυλικείο, χώροι υγιεινής, αποθηκευτικοί χώροι και άλλα. Το συνολικό εμβαδό του κτιρίου ανέρχεται σε 23900 τετραγωνικά μέτρα και του περιβάλλοντα χώρου σε 61,4 στρέμματα.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, μετέβη το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στην Κομοτηνή, για να πραγματοποιήσει τη θεμελίωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών αποτελείται από τα Τμήματα: Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και η Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών από τα Τμήματα: Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης.

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τον Υφυπουργό Παιδείας και τον Πρύτανη του ΔΠΘ, καθηγητή κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, να βάλουν το θεμέλιο λίθο.

Ο υφυπουργός Παιδείας επαίνεσε το ΔΠΘ που κατάφερε με πολλή δουλειά και οργάνωση να προσελκύσει μια τόσο σοβαρή χρηματοδότηση, καθώς μόνο μια αξιόπιστη και τεκμηριωμένη χρηματοδοτική πρόταση μπορεί να τύχει έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι αναγκαίο, όπως είπε, να κινηθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια, σε αντίστοιχη κατεύθυνση κάνοντας εξωστρεφείς και αναπτυξιακές επιλογές, σε εναρμόνιση με τις σύγχρονες ανταγωνιστικές απαιτήσεις στην έρευνα και την εκπαίδευση και να ενταθεί η προσπάθεια των Ιδρυμάτων για την αναζήτηση νέων πόρων, είτε μέσω εναλλακτικών χρηματοδοτικών πηγών, είτε μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Το σημαντικό αυτό κατασκευαστικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ, χρηματοδοτείται από την ΕΤΕ και θα επιτρέψει την αρμονική συνύπαρξη των εν λόγω τμημάτων σε ενιαίο χώρο του Δ.Π.Θ.

Ο κ. Διγαλάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα θέματα του ΔΠΘ, το οποίο χαρακτήρισε «μοχλό οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για τη Θράκη και την ευρύτερη περιοχή» ενώ η στρατηγική του γειτνίαση με άλλες χώρες αποτελεί “πρόκληση και ευκαιρία σε εθνικό επίπεδο».

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για τα σημαντικότερα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΔΠΘ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr