Το ΔΠΘ για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών του

Το ΔΠΘ για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών του

Ενημέρωση φοιτητών του ΔΠΘ από την Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων σχετικά με τη μεταφορά τους από και προς τους χώρους εκπαίδευσης, σίτισης και στέγασης.

«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι το μόνο Πανεπιστήμιο που εξακολουθεί να προσφέρει δωρεάν μεταφορά στους φοιτητές του. 


Σας ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπεστήκατε κάποιοι από σας όσον αφορά τη μετακίνησή σας την Τρίτη 30-10-2018 λόγω προβλήματος που δημιουργήθηκε κατά τις πρωινές ώρες και για το οποίο το Πανεπιστήμιο δεν φέρει καμιά ευθύνη.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο συμβάν. 

Προσπαθούμε καθημερινά για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε χρειασθεί.»

Φοιτητές αντιδρούν με ψηφίσματα στα φοιτητικά δρομολόγια

Το ψήφισμα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

«Τις τελευταίες ημέρες όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές έχουμε υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, στην προσπάθειά μας να μεταβούμε από την πόλη στην πανεπιστημιούπολη. Η πλειονότητα των φοιτητών, ανεξαιρέτως εξαμήνου, έχει αργήσει να προσέλθει σε μαθήματα ή ακόμα έχει χάσει την παράδοση μαθήματος, διότι δεν κατέφερε να επιβιβαστεί σε κάποιο λεωφορείο. Η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών είναι πάγια θέση του πανεπιστημίου μας, την οποία και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στηρίζει πλήρως. Εν τοις πράγμασι λοιπόν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν θα μπορούσε παρά να μας βρίσκει αντίθετους από την στιγμή που πολλοί συμφοιτητές μας είτε αναγκάζονται να μεταβούν στη σχολή με ταξί, πληρώνοντας ένα σημαντικό ποσό, είτε δεν προσέρχονται στις παραδόσεις.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε την συμπλήρωση των ήδη υπαρχόντων δρομολογίων με έκτακτα δρομολόγια, ιδίως τις ώρες μαθήματος του Α' έτους όπου υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση και κατά την κρίση μας είναι οι εξής: Τρίτη 10:45 πμ, 04:45 μμ και 09:00 μμ. Τετάρτη 12:45 μμ και 09:00 μμ. Πέμπτη 05:00 μμ. Παρασκευή 11:45 πμ και 06:00 μμ».

Το ψήφισμα της Ανεξάρτητης Νομικής:

«Η μετακίνηση των φοιτητών προς την πανεπιστημιούπολη αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα κυριότερα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας. Τις τελευταίες ημέρες, ο πάροχος λεωφορείων σταμάτησε να δέχεται υπεράριθμους των θέσεων επιβατών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση. Χωρίς να διαφωνούμε με την απαίτηση του παρόχου για την διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς, δημιουργείται ζήτημα στην μεταφορά του μεγάλου αριθμού φοιτητών. 

Για το λόγο αυτό προτείνουμε, πρώτον, να αυξηθούν τα δρομολόγια από και προς την πανεπιστημιούπολη στις ώρες αιχμής και, δεύτερον, να αλλάξει η συχνότητα των δρομολογίων στα 10 από τα 15 λεπτά».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr