Προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις οι φοιτητές Τμήματος του ΔΠΘ

Προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ

Μαζική κινητοποίηση στη συνέλευση του τμήματος καθηγητών την Τετάρτη 17/10 θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ.

Σε νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας προσανατολίζονται οι φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ, για τα παρακάτω ζητήματα: "απλήρωτες πρακτικές, οι επόπτες που δεν φτάνουν, ο περιορισμός των 80 φοιτητών για την εισαγωγή στην κατεύθυνση της ΚΕ. Όλα αυτά τα προβλήματα όμως δεν τα βιώνουμε μόνοι μας! Απλώνουν σε όλους τους φοιτητές άμα σκεφτούμε ότι πέρα από τα ειδικά προβλήματα της σχολής μας, καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ουρά στη λέσχη, το κρύο νερό στις εστίες, τα δωμάτια που δεν επαρκούν για να στεγάσουν όλους εμάς!"


Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων των φοιτητών είναι το εξής:

  • Μαζική κινητοποίηση στη συνέλευση του τμήματος καθηγητών την Τετάρτη 17/10 στις 9.30 π.μ.! Να πάρουν απόφαση που θα δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα!
  • Κινητοποίηση στη Σύγκλητο την Πέμπτη 18/10 στις 11:00 π.μ.! Να γίνει εισαγωγική κατεύθυνση από το μηχανογραφικό η Κοινωνική Εργασία και να καταργηθούν όλα τα κριτήρια! 
  • Ημέρα δράσεων την 1η Νοέμβρη, ημέρα που φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά έχουν αποφασίσει να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν σπουδές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες!
  • Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας!

Οι φοιτητές διεκδικούν: Όλοι οι φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση στην ώρα τους χωρίς κριτήρια και περιορισμούς! Πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού για τις εποπτείες της πρακτικής στο ύψος των αναγκών μας! Διασφάλιση από το κράτος και το δήμο ότι όλοι οι φοιτητές θα κάνουν πρακτική άσκηση στην ώρα τους σε φορείς του κράτους. Να γίνει η Κοινωνική Εργασία εισαγωγική κατεύθυνση από το μηχανογραφικό.

Να καλύπτονται τα έξοδα μεταφοράς των φοιτητών της πρακτικής.  Σταθερός μισθός και ασφάλιση για τους πρακτικάριους. Να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες διδασκαλίας

Να διασφαλίζονται όλοι οι όροι για να σπουδάζουν όλοι απρόσκοπτα -  Δωρεάν Σίτιση – Στέγαση  - μεταφορές για όλους τους φοιτητές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr