Φοιτητές: «Κανένας λόγος να φύγει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την Ορεστιάδα»

Φοιτητές: «Κανένας λόγος να φύγει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την Ορεστιάδα»

«Δε βλέπουμε κανένα λόγο, ούτε το θεωρούμε λογικό να φύγει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ από την Ορεστιάδα. Εάν σε κάποιους καθηγητές δεν αρέσει να βρίσκονται εδώ, αυτό είναι δικό τους θέμα», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος, Βαλάντης Καλπάκης.

Η φοιτητική κοινότητα παίρνει θέση στο θέμα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τη διατύπωση της προέδρου του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία σε συνάντηση με τον γ. γ. του υπουργείου Παιδείας πρότεινε «να απορροφηθεί το τμήμα από ένα κεντρικό πανεπιστήμιο».


«Δεν ακούσαμε ευχάριστα το περιστατικό ούτε τα ερωτήματα που δημιούργησε για το εάν “μένουμε ή φεύγουμε”», δήλωσε ο κ. Καλπάκης και πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος των Φοιτητών «επιλέγει να μείνει στην Ορεστιάδα και ζητά την ενίσχυση της πανεπιστημιακής κοινότητας στην πόλη με την ίδρυση και νέων τμημάτων». Ο ίδιος υπογράμμισε τη «συνεχή προσπάθεια των καθηγητών για την αναβάθμιση των σπουδών όσων φοιτούν στα τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης», σημειώνοντας ότι αυτό επιτυγχάνεται και με τις πρόσφατες παραχωρήσεις που έγιναν στο Πανεπιστήμιο, ενός αγροκτήματος και κτιρίων για την επέκταση των εργαστηρίων. «Δε θα είχε κανένα νόημα να μετακινηθεί το τμήμα κάπου αλλού, όταν εδώ που βρίσκεται υπάρχουν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις που μας είναι απαραίτητες», δήλωσε ο κ. Καλπάκης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr