σκουπιδότοπο,Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, οι Επιτροπές Αγώνα Γεωπονικού στον πρύτανη καθώς η Σχολή έχει γίνει ένας τεράστιος σκουπιδότοπος.

Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος (2014 - 2015), η διοίκηση του ιδρύματος είχε αναθέσει την καθαριότητα σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ). Περίπου 20 εργαζόμενοι μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ εργάστηκαν μέχρι και τον Ιούλη του 2015. Μετά το Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι υπέγραψαν 3μηνες ατομικές συμβάσεις με το ίδρυμα, που όμως δεν εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το αποτέλεσμα είναι οι περίπου 20 εργαζόμενοι να μην έχουν πληρωθεί για τους μήνες Οκτώβρη μέχρι και Δεκέμβρη, ενώ από το Γενάρη υπάρχουν 2 μόνιμες καθαρίστριες και μία συμβασιούχος. Με δεδομένες τις αχανείς εκτάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΓΠΑ), γίνεται εύκολα κατανοητό ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί καθαριότητα μόνο με 3 άτομα προσωπικό. Να υπενθυμίσουμε ότι συχνά - πυκνά το πρόβλημα της καθαριότητας το αντιμετωπίζουν και άλλα ιδρύματα και σχολές, όπως η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Είναι ξεκάθαρο ότι η απώλεια της καθαριότητας όπως και πολλών άλλων υπηρεσιών, που πρέπει να έχει ένα πανεπιστήμιο για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες, είναι μια από τις συνέπειες της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στις σχολές, που γίνεται με πρόσχημα την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς αποτελούν όχημα για εύρεση φτηνών εργαζομένων, χωρίς δικαιώματα και δούρειο ίππο για την είσοδο μεγάλων επιχειρήσεων σε κρίσιμες υπηρεσίες.

Πάγιο αίτημα είναι η δυνατότητα για όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα - και φυσικά και το ΓΠΑ για το οποίο γίνεται λόγος αυτή τη φορά - να προσλάβουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Είσαι Φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr