Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δημιουργεί μικρό αλσύλλιο για τα θύματα των Τεμπών / Φοιτητές και καθηγητές δενδροφυτεύουν

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δημιουργεί μικρό αλσύλλιο για τα θύματα των Τεμπών / Φοιτητές και καθηγητές δενδροφυτεύουν

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα των Δασών, πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι συμβολική δενδροφύτευση, κατόπιν πρότασης του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδωνος Κίντζιου, για τα θύματα των Τεμπών. 

Φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Καρπενησίου φύτευσαν 57 ορθόκλαδα κυπαρίσσια, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των 57 νεκρών της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, σε ένα χώρο διαμορφωμένο για αυτό το σκοπό. 


Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Σπυρίδων Καλούδης, ανέφερε ότι στο σημείο αυτό, σταδιακά θα δημιουργηθεί ένα μικρό αλσύλλιο για να θυμούνται όλοι τους νεκρούς από αυτό το τραγικό γεγονός, που ανάμεσά τους ήταν και πολλοί φοιτητές. Τα 57 ορθόκλαδα κυπαρίσσια, που φυτεύτηκαν στο Καρπενήσι, είναι ψηλά, διακοσμητικά, κωνοφόρα δέντρα, τα οποία μεγαλώνουν αργά και σταθερά, φτάνουν σε μεγάλο ύψος, διατηρώντας μια πυκνή, αριστοκρατική εμφάνιση, όρθιας, συμπαγούς κολώνας. Η συγκεκριμένη δράση  πραγματοποιήθηκε στη νότια είσοδο του Καρπενησίου (Κόμβος Πειραϊκής Πατραϊκής), όπου ο Δήμος Καρπενησίου θα τοποθετήσει σχετική ταμπέλα για ενημέρωση των περαστικών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr