Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του  

Στο πλαίσιο της νέας εποχής που επιβάλλουν τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορωναϊού, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχώρησε στην προμήθεια και παράδοση 42 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (Laptop) στα στελέχη των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος. Επίσης, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Ιδρύματος αγοράστηκαν 33 Σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τις ανάγκες της Διοίκησης. 

Παράλληλα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναβάθμισε το λογισμικό στους ηλεκτρονικούς εξυπηρετητές του και έχει υιοθετήσει κατάλληλες ηλεκτρονικές εφαρμογές προκειμένου να μην είναι απαραίτητη η επιτόπια, φυσική παρουσία των φοιτητών και λοιπών συναλλασσόμενων με το Πανεπιστήμιο. Εξασφαλίστηκε  σημαντικός αριθμός επιπλέον αδειών OFFICE PROFESSIONAL PLUS  μέσω OPEN VALUE SUBSCRIPTION  EDUCATION SOLUTIONS (OVS-ES) φτάνοντας τις 570 για διδάσκοντες και προσωπικό και τις 7980 για τους φοιτητές προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εξ αποστάσεως διδασκαλία και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου. 


Σύντομα θα γίνει προμήθεια ικανού αριθμού από USB tokens προκειμένου να καθιερωθεί η ψηφιακή υπογραφή για όλα τα μέλη ΔΕΠ και τα στελέχη της Διοίκησης. Tέλος, στην προσπάθεια αναβάθμισης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της βιβλιοθήκης, του αναγνωστηρίου, των αιθουσών Η/Υ των Τμημάτων, αναμένεται η προμήθεια σταθερών υπολογιστών αξίας 200.000€. 

Στόχο και επιδίωξή της Πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου αποτελεί η πλήρης ψηφιακή λειτουργία με αναβαθμισμένες υποδομές σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας του Πανεπιστημίου. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr