Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Έναρξη συστήματος τηλε-εκπαίδευσης για τους φοιτητές

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Έναρξη συστήματος τηλε-εκπαίδευσης για τους φοιτητές

Γεωπονικό Παν. Αθηνών: Οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενημερώνουν τους φοιτητές του Ιδρύματος ότι:

Δεδομένου ότι υπάρχει πιθανότητα παράτασης της αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων, καλούνται όλα τα μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ να ετοιμάσουν σε PowerPoint τα μαθήματα τους (θεωρίες) σε διαλέξεις χρησιμοποιώντας και την δυνατότητα που υπάρχει για σχολιασμό (εγγραφή ήχου σε κάθε διαφάνεια) και να τα ανεβάσουν στο e-class.


Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει δυνατότητα ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης, που είναι και η προσφορότερη λύση με τις υπάρχουσες υποδομές. Σε πρώτη φάση θα πρέπει μέχρι τις 24 Μαρτίου όλα τα μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ να ανεβάσουν στο e-class τα μαθήματα της πρώτης βδομάδας και στη συνέχεια στο τέλος κάθε βδομάδας να ετοιμάζουν τη διάλεξη της επομένης για κάθε μάθημα που διδάσκουν. Οι φοιτητές θα κατεβάζουν τις διαλέξεις και θα μπορούν να στείλουν ερωτήσεις μέσω e-mail στους διδάσκοντες.

Το σύστημα αυτό σε επόμενη φάση θα επεκταθεί και για τα εργαστήρια που έχουν φροντιστηριακό χαρακτήρα (λύση ασκήσεων) ή με χρήση λογισμικού προσομοίωσης. Συνιστάται να εμπλουτιστεί το εργαστηριακό τμήμα των μαθημάτων και με εργασίες, κάτι που θα επιτρέψει στους φοιτητές ενεργότερη συμμετοχή στο μάθημα. Σε επόμενο στάδιο θα εξεταστεί η δυνατότητα video εργαστηριακών ασκήσεων.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr