Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών την ημέρα συμπλήρωσης εκατό ετών από την ίδρυσή του. 

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο υποδοχής του Κεντρικού Κτηρίου Διοικήσεως, εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. 


Ακριβώς πριν από εκατό χρόνια στις 22 Ιανουαρίου του 1920 ιδρύθηκε η μονοτμηματική Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, το τρίτο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας μας και φθάνοντας στη σημερινή εποχή απαρτίζεται από έξι Σχολές και δεκατέσσερα Τμήματα, εκτεινόμενα σε τέσσερις Νομούς και δύο Περιφέρειες. Ο Πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος στον ιδιαίτερα συγκινητικό χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμβολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην εξέλιξη του γεωργικού τομέα της χώρας και έθεσε τους στόχους για το μέλλον του Πανεπιστημίου.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων πλαισίωσε την εκδήλωση, δίνοντας μια χαρούμενη νότα και δημιουργώντας μια χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Η συνάδερφος κυρία Βασιλική Ζωγοπούλου από το Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών κέρδισε το φλουρί.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Νέα του ΓΠΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr