ΔΟΕΠΤΜ Άμφισσας: Συνέχιση της κατάληψης με απόφαση των φοιτητών

ΔΟΕΠΤΜ Άμφισσας: Συνέχιση της κατάληψης με απόφαση των φοιτητών

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: «Σε συνάντηση που είχαμε ως φοιτητικός σύλλογος στην Αθήνα και στο ΓΠΑ με τον Αντιπρύτανη κ. Χατζηπαυλίδη, όπου ειπώθηκαν τα εξής:

1) Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι δεν επιθυμεί διάλογο και είχε αρνητική άποψη για το οτιδήποτε.


2) Του θέσαμε όλα τα θέματά μας, επικεντρώνοντας την συζήτηση στην εξέλιξη του πτυχίου μας σε πανεπιστημιακό. Δεν φάνηκε πρόθυμος, ούτε σαν αντιπρύτανης αλλά ούτε σαν Πρυτανεία να μας βοηθήσουν σε αυτό. Του προτείναμε επίσης, αν τους φαίνεται αυτό δύσκολο τους παρουσιάσαμε και ένα Plan B. Δηλαδή, όταν τελειώσουμε το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ να μας παρέχετε η δυνατότητα εξέλιξης του πτυχίου μας, μέσω κάποιου άλλου ιδρύματος που θα έχει σχέση με το αντικείμενο σπουδών που φοιτούμε. Μας απάντησε ότι αυτό είναι πιο εφικτό αλλά και πάλι ήταν αρνητικός.

3) Επιπλέον, μας απείλησε ότι θα χάσουμε το εξάμηνο με μόλις 6 μέρες κατάληψης. Για να χαθεί εξάμηνο θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 15 μέρες εργάσιμες κατάληψης.

4) Νιώθουν ότι έχουν αρχίσει να πιέζονται πολύ καθώς χάνουν και αυτοί πολλά πράγματα και χαλάει η φήμη του Πανεπιστημίου.

5) Σε επικοινωνία που είχαμε με το βουλευτή Άμφισσας κ. Μπούγα, μας εγγυήθηκε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα λυθεί το πρόβλημά μας.

6) Η περιφέρεια ακόμα, δεσμεύτηκε στα να αποκαταστήσει το ίντερνετ ώστε όλες οι αίθουσες να έχουν κανονικά ενσύρματο δίκτυο. Επίσης, μας είπαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να μπει και WI-FI.

7) Στην σημερινή Γενική Συνέλευση αναλύσαμε τα θέματα και τέθηκε το ζήτημα της ψηφοφορίας για το αν θα συνεχιστεί η κατάληψη. Τους αναλύσαμε ότι έχουν αρχίσει να πιέζονται και ότι αυτό πρέπει να συνεχιστεί για να ικανοποιηθεί όσο το γρηγορότερο το βασικό μας αίτημα, για πανεπιστημιακό πτυχίο. Στο πλευρό μας αξιοσημείωτο είναι, ότι στέκονται και όλοι οι καθηγητές μας που αναγνωρίζουνε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε.- Προτείναμε συνέχιση της κατάληψης και εκ νέου Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 18-11-19.

8) Τους ανακοινώθηκε επίσης, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια συντονιστική επιτροπή με τα άλλα ΔΥΟ ΤΕΙ (Ηγουμενίτσας και Χαλκίδας Τμήμα Λογιστικής ), ώστε όλοι μαζί να πιέσουμε στον κοινό στόχο που έχουμε που δεν είναι άλλος από το πανεπιστημιακό πτυχίο.

9) Σήμερα δόθηκε και συνέντευξη το ραδιοφωνικό σταθμό του Γαλαξιδίου που εκπέμπει σε όλη της Φωκίδα και στην Αθήνα. Εμφανίστηκαν από πλευράς Φ.Σ. ο Παναγιώτης Γιαννούλιας (πρόεδρος) και ο Ιάκωβος Ορφανίδης (αντιπρόεδρος), όπου αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα και αποδόθηκαν οι ευθύνες στους αρμόδιους και καλέστηκαν να συμβάλουν για να βρεθεί άμεση λύση

10) Οι φοιτητές αποφάσισαν κατά πλειοψηφία χωρίς καμία αρνητική ψήφο την συνέχιση της κατάληψης.»

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr