Καταγγελία ΜΑΣ για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Καταγγελία ΜΑΣ για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

«Καταγγέλλουμε την παρουσία ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 23/09/19, και μάλιστα την ώρα που εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονταν στο χώρο του ιδρύματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή τη συνοδεία χρηματαποστολής και έχοντας μάλιστα το «πράσινο φως» από την Πρυτανεία του Γεωπονικού, για αρκετή ώρα «έκοβαν βόλτες» στο χώρο του ιδρύματος!

Δηλώνουμε ότι κάθε τέτοια κίνηση, που σκοπεύει στην νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου, θα πέφτει στο κενό! Δε θα τους περάσει! Το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στα Πανεπιστήμια για την καλύτερη προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, με την αστυνομία και τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές θα μπλοκάρεται από τη συλλογική και οργανωμένη δράση των φοιτητικών συλλόγων!  Μπορεί η Κεραμέως να κλείνει συμφωνίες στη Νεα Υόρκη και να συζητά την επέκταση των υποτροφιών fulbright και την έλευση αμερικάνικων πανεπιστημίων στα ελληνικά... αλλά οι φοιτητές της απαντάμε ότι «εδώ δε θα γίνουμε Αμερική» ! Φρουροί, αστυνομία και όπλα δεν έχουν καμιά θέση μέσα στις σχολές μας! 


Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο να καταγγείλει το συγκεκριμένο γεγονός, κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να μη δεχτεί ως «φυσιολογικό» να συμβιώνει στο χώρο του Πανεπιστημίου με τις δυνάμεις που οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν για να καταστείλουν και να χτυπήσουν τους αγώνες μας! 

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας: να πραγματοποιήσουν μαζικές, μαχητικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις τμημάτων και ιδρυμάτων απαιτώντας:

  • Την καταγγελία της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
  • Να δεσμευτούν οι διοικήσεις ότι δε θα εφαρμόσουν το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου μέσα στα Πανεπιστήμια, ότι δε θα δώσουν το «πράσινο φως» στην  παρουσία  αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές.

Να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνηση της ΝΔ-ΕΕ! Να γίνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι κάστρα αγώνα ενάντια στην πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας, στο δόγμα «νόμος και τάξη» για τα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Άσυλο στη συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών για:

  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία
  • Ανάπτυξη της επιστήμης και της έρευνας προς όφελος του λαού

Κόντρα στην καταστολή των αγώνων και τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και κέρδη»

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr