Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου μετά την παρουσία της αστυνομίας στο Ίδρυμα

Κινητοποίηση προγραμματίζουν οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φοιτητές στην παρουσία μηχανών της αστυνομίας μέσα στη Γεωπονική Αθηνών και καλούν στην Πρυτανεία την Πέμπτη 26/9 στις 12:00.

Σε ανακοίνωσή της η Συσπείρωση ΑΡιστερών Ανεξάρτητων Φοιτητών αναφέρει:


«Το πρωί της Δευτέρας, πριν τις 9πμ, τη στιγμή που η Γεωπονική ήταν άδεια από φοιτητές, μηχανές της αστυνομίας μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο του κτιρίου διοίκησης. Αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη πρόκληση και ένα σαφές μήνυμα απέναντι στην ακαδημαική κοινότητα και τους φοιτητές. H κίνηση αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία. Η αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί τώρα να μεταφερθεί στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου και να επιβάλλει την «κανονικότητα», το νόμο και την τάξη.

Δικαιολογία για την προκλητική καταπάτηση του ασύλου, ήταν η μεταφορά χρηματαποστολής σε μηχάνημα ανάληψης που βρίσκεται στο εσωτερικό κτιρίου, βέβαια είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο παρόλο που η συγκεκριμένη μεταφορά γίνεται εδώ και χρόνια. Στην πραγματικότητα αποτελεί προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να δοκιμάσει το κατα πόσο μπορεί να χτυπήσει και να καταργήσει στην πράξη το άσυλο και να μετατρέψει τις σχολές σε φρουρούμενους χώρους στους οποίους η οποιαδήποτε αντίδραση και κίνηση από την πλευρά των συλλόγων θα καταστέλλεται εν τη γενέσει της. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κίνηση έρχεται μόλις μια βδομάδα μετά το μπλοκάρισμα της εξωτερικής αξιολόγησης του ιδρύματος, κίνηση που αμφισβητεί την ομαλή υλοποίηση της αναδιάρθρωσης και το τσάκισμα των προγραμμάτων σπουδών και των πτυχίων μας. Είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια, πως οποιαδήποτε κίνηση από πλευράς των φοιτητών δεν μπορεί να πειθαρχείται από την πρυτανεία θα καταστέλλεται από το χέρι του κράτους. Το κλίμα τρομοκρατίας και πειθάρχησης που προσπαθούν να σπείρουν μέσα στις σχολές κάνει σαφές πως το έργο της κυβέρνησης και του υπουργείου έχει αρχίσει ήδη να προχωράει και να προετοιμάζει το έδαφος για την όξυνση της επίθεσης στα δικαιώματα μας μέσα και έξω από τις σχολές.

Ως Σ.ΑΡ.Α.Φ. κάνουμε ξεκάθαρο ότι τέτοιες κινήσεις δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Η εικόνα των μηχανών της αστυνομίας να «κοσμούν» το προαύλιο είναι η εικόνα που οραματίζεται η Κεραμέως και η Νέα Δημοκρατία για τα Πανεπιστήμια. Οι κινήσεις αυτές στοχεύουν στο χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού, των συλλογικών διαδικασιών και των διεκδικήσεων των φοιτητών, και έρχονται σαν συνέχεια των επανειλλημένων επεμβάσεων της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και το χτύπημα πολιτικών χώρων με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μαθηματικό όπου η πρόεδρος του τμήματος αποφάσισε ότι το σχήμα της σχολής δε θα έχει στέκι. Όσοι τάσσονται υπέρ αυτών των λογικών να είναι σίγουροι πως θα αντιμετωπίσουν την ίδια αντίδραση από τους φοιτητές όπως όταν μπλοκαρίστηκαν οι κοσμητορικές εκλογές στις νέες σχολές μέσα στο καλοκαίρι και η εξωτερική αξιολογηση την προηγούμενη βδομάδα , όπως όταν ο σύλλογος έδιωξε τον καθηγητή Λορέντζο πριν πάρει σύνταξη που τόλμησε να απλώσει χέρι και να απειλήσει φοιτητές, όπως εν τέλει όταν το αμφιθέατρο ΣΙΔΕΡΗ γέμιζε με εκατοντάδες φοιτητες για το μπλοκάρισμα των νομων του υπουργείου και την υπεράσπιση της προοπτικής τους μέσα από δυναμικές πρακτικές.

Η Κυβέρνηση με τη συναίνεση της πρυτανείας θέλει να κάνει σαφές πως όπου δε φτάνει το χέρι των υλοποιητών και εκφραστών της αναδιάρθρωσης μέσα στις σχόλες θα φτάνει το μαγικό χέρι της αστυνομίας που θα επιλύει τις όποιες «αντιρρήσεις» του φοιτητικού κινήματος. Καλούμε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και τα συλλογικά τους όργανα να πάρουν δημόσια θέση απέναντι στο χτύπημα του ασύλου και να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη κίνηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 26/9, 12.00».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr