Διάκριση φοιτητών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ecotrophelia 2014

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2014, που πραγματοποιήθηκε, στις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “Sial”.

Το καινοτόμο προϊόν «Carobites», ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών, είχε κατακτήσει την 1η θέση στον εθνικό διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον Ιούλιο.

Το προϊόν της ελληνικής συμμετοχής, για το οποίο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από εταιρείες να κυκλοφορήσει στην αγορά, συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του χαρουπιού με την καινοτόμο τεχνολογία των εδώδιμων επικαλύψεων.


Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, καθώς και οι 15  χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ρουμανία, Γερμανία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία και Ελβετία), που συμμετείχαν, είχαν να επιδείξουν πραγματικά μοναδικά προϊόντα με έντονα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη Γαλλική ομάδα για το καινοτόμο προϊόν «DuoMarin – Les Lardons de la Mer», το 2ο βραβείο δόθηκε στη Ρουμάνικη ομάδα, που συμμετείχε με το προϊόν «TopIce», και το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στην Ελληνική ομάδα για το προϊόν «Carobites».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, δήλωσε: «Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων θα ήθελα να συγχαρώ τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για τη μεγάλη τους νίκη και τη χαρά, που μας έδωσαν. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη σημαντική αυτή διάκριση καθώς για ακόμη μια φορά ο ενθουσιασμός των εκπροσώπων της νέας γενιάς αποδεικνύει ότι υπάρχει δημιουργικότητα, εφευρετικότητα και καινοτομία, στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον. Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων άλλωστε πιστεύει ότι με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα και χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό της μπορεί να αποτελέσει όχημα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr