Διασύνδεση Φοιτητών του ΑΠΘ με την αγορά εργασίας

Διασύνδεση Φοιτητών του ΑΠΘ με την αγορά εργασίας

Παράθυρο στην αγορά εργασίας άνοιξαν σε εκατοντάδες τελειοφοίτους και αποφοίτους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κορυφαίες ελληνικές και ξένες εταιρείες, μετέχοντας στις Ημέρες Καριέρας, που έχουν γίνει θεσμός σε όλα τα ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από συνολικά 70 κορυφαίες εταιρείες από διάφορους κλάδους (κατασκευαστικό, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, λιανεμπόριο κ.ά.) τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, οι οποίες αναζητούν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία, πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με περισσότερους από 1.500 τελειοφοίτους και αποφοίτους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, φέτος η συμμετοχή των εταιριών ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, όταν στις Ημέρες Καριέρας του Αριστοτελείου μετείχαν 55 εταιρείες.

Οπως αναφέρει το ΑΠΘ:


"στόχος της εκδήλωσης ήταν η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Δόθηκε η ευκαιρία, αφενός στους τελειοφοίτους και στους αποφοίτους του ΑΠΘ να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αγοράς εργασίας, αφετέρου στις επιχειρήσεις να γνωρίσουν από κοντά τα προσόντα και τις δεξιότητες του φοιτητικού δυναμικού του ιδρύματος".

Οι Ημέρες Καριέρας του ΑΠΘ οργανώθηκαν στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) τη Δευτέρα 15/6 και την Τρίτη 16/6 και παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και τις δύο μέρες έκθεση των εταιρειών αλλά και παρουσιάσεις ορισμένων από αυτών στους ενδιαφερομένους.

Yoga στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ

Μετονομασία Τομέων σε Τμήμα του ΑΠΘ

Θύμα του ιού ransomware Φοιτητές του ΑΠΘ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr