Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και εθνικού πανεπιστημίου της Σεούλ

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και εθνικού πανεπιστημίου της Σεούλ

Σύμφωνο Συνεργασίας με το διεθνώς αναγνωρισμένο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ (SeoulNationalUniversity) της Νότιας Κορέας, υπέγραψε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του «Seoul National University», ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Πληροφοριακών Συστημάτων και Πολιτικής Διαχείρισης, Καθηγητής Jun-Seok Ioseph Hwang. Εκ μέρους του ΑΠΘ συμμετείχανη Αν. Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Διευθυντής του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Σαλματζίδης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ελένη Κωτσάκη.


Η συμφωνία προβλέπει την ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των Ιδρυμάτων και θα δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες καθηγητές και φοιτητές να επισκεφθούν και να εργαστούν σε ένα Πανεπιστήμιο που συμπεριλαμβάνεται στα 50 καλύτερα του κόσμου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές μελών ΔΕΠ και υποψήφιων διδακτόρων ενώ προβλέπεται η συμμετοχή φοιτητών σε θερινά σχολεία. Το Πανεπιστήμιο της Σεούλ παρουσίασε και μια σειρά ανταγωνιστικών υποτροφιών για αλλοδαπούς φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κορέα. Αρχικά η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων της Πληροφορικής και της Πολυτεχνικής Σχολής και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες Σχολές και Τμήματα των δύο Ιδρυμάτων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr