ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ, Ψυχολογικό bullying, διδάκτορες ΑΠΘ, αγγλική φιλολογία απθ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ | Ψυχολογικό bullying από διδάκτορες του ΑΠΘ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ | Ψυχολογικό bullying από διδάκτορες του ΑΠΘ για την πρακτική άσκηση

Με επιστολή τους στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, φοιτητές του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από την υποχρεωτική πρακτική άσκηση που είναι προαπαιτούμενο για την λήψη του πτυχίου. 

Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές τονίζουν πως συνέπεια αυτής της άδικης απόφασης είναι ότι πρέπει να παραμείνουν για άλλο ένα 6μηνο στην Σχολή, μην χρωστώντας μάθημα και επιβαρύνοντας οικονομικά τις οικογένειές τους σε περιόδους κρίσης.


Η επιστολή - διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

Αποκλεισμός τελειοφοίτων από υποχρεωτική πρακτική άσκηση - Παράταση σπουδών - Αναξιοκρατία - Ψυχολογικό bullying από διδάκτορες του ΑΠΘ Αγγλικής Φιλολογίας

Τις τελευταίες 22 μέρες βιώνουμε την απαξίωση, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την αδικία και την εκδίκηση από τους υπεύθυνους πρακτικής και τον Πρόεδρο του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας.

Συγκεκριμένα, είμαστε 17 φοιτητές τελειόφοιτοι που πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις για την λήψη του πτυχίου μας τον ερχόμενο Ιούλιο, δεν χρωστάμε μαθήματα και έχοντας υψηλό μέσο όρο μας αποκλείουν από την συμμετοχή στην υποχρεωτική πρακτική που είναι προαπαιτούμενο για την λήψη του πτυχίου.

Το προηγούμενο εξάμηνο δεν πραγματοποιήθηκε η πρακτική με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν οι φοιτητές του 4ου έτους στο τρέχον εαρινό εξάμηνο. Οι θέσεις γι'αυτό το εξάμηνο ήταν περιορισμένες, όμως μέσα σε ένα κλίμα προχειρότητας καλύφθηκαν αυθαίρετα. Ο αποκλεισμός μας έγινε με πρόφαση ένα τεστ κατάταξης στο οποίο δεν υπήρχε ουσιαστικά βάση (ούτε καν αναφορά στον οδηγό σπουδών της σχολής) και αποφασίστηκε εν μία νυκτί. 

Σαν συνέπεια αυτής της ΑΔΙΚΗΣ απόφασης είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε για άλλο ένα 6μηνο στην σχολή, μην χρωστώντας μάθημα και επιβαρύνοντας οικονομικά τις οικογένειές μας σε περιόδους κρίσης.

Αλλά το πιο σημαντικό για εμάς και τις οικογένειές μας είναι το ψυχολογικό bullying, απειλές, απαξίωση και εκδίκηση γιατί απευθυνθήκαμε στον Κοσμήτορα για να μπορέσουμε μία εβδομάδα μετά να δούμε τα γραπτά μας (μας το είχαν αρνηθεί επανειλημμένως).

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα 20 παιδιά που είχαμε αποκλειστεί αρχικά, τα 3 πέρασαν στην πρακτική εφόσον υπήρχαν τραγικά λάθη στην διόρθωση των γραπτών και οι υπόλοιποι αποκλειστήκαμε για 1 βαθμό (μία απάντηση πολλαπλής επιλογής(!)). 

Ζητούμε να συμπεριληφθούμε στην λίστα πρακτικής ΑΜΕΣΑ!

Φοιτητές Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΑΠΘ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr