60 χρόνια, Πολυτεχνικής Σχολής, ΑΠΘ Εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ συμπληρώνει φέτος μία διαδρομή 60 χρόνων, που είναι γεμάτη από σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις. Στην πρόσφατη εξωτερική αξιολόγηση του ΑΠΘ οι εμπειρογνώμονες εξήραν το έργο που παράγει η Σχολή βαθμολογώντας την με άριστα.

Η πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση για μία ομάδα φοιτητών. Η ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το πέτυχε πέρυσι.


 Είναι η ίδια Σχολή, ωστόσο, που σύμφωνα με τον κοσμήτορά της, καθηγητή του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Κωνσταντίνο Κατσάμπαλο, στα επόμενα 6 χρόνια θα έχει “χάσει” λόγω συνταξιοδότησης 68 ακόμη καθηγητές. Η Πολυτεχνική Σχολή, είχε 345 καθηγητές και σήμερα έχει 282.

“Τα οικονομικά προβλήματα είναι γνωστά, πολλά εργαστήριά έχουν ξεπεράσει τα όριά τους στο να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση, οι εγκαταστάσεις πάσχουν. Αυτή η Πολυτεχνική Σχολή, παρά τις δυσκολίες κατάφερε και έφερε το πρώτο βραβείο της Microsoft”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας.

Όπως γνωστοποίησε ο κ.Κατσάμπαλος, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του ΑΠΘ, η Πολυτεχνική Σχολή διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις για την προβολή των δράσεων εξωστρέφειας και των διεθνών διακρίσεων, αλλά και εκδηλώσεις που θα συνδυαστούν με τον Κινηματογράφο, την Τέχνη και τη Μουσική.

Μάλιστα, η κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής διοργανώνει διαγωνισμό, καλώντας του ίδιους του φοιτητές της να σχεδιάσουν τον λογότυπο και την αφίσα, που θα προβάλλει τις εκδηλώσεις του εορτασμού.

Συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων συμμετοχής είναι η 31η Μαρτίου 2016. Θα δοθούν 3 Βραβεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. τηλ. 2310-995668 και e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα άρθρα που αφορούν τη Φοιτητική Ζωή μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ή ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr