Ξεκινάει, αύριο, Φοιτητική Εβδομάδα, ΑΠΘ Ξεκίνησε η Φοιτητική Εβδομάδα στο ΑΠΘ

Ξεκινάει αύριο η Φοιτητική Εβδομάδα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Με το δημοφιλές "κυνήγι του θησαυρού" μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, στο οποίο θα επιδοθούν 140 φοιτητές από όλες τις Σχολές και τα Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "ανοίγει" η αυλαία για τον θεσμό της "Φοιτητικής Εβδομάδας ΑΠΘ", της μεγάλης γιορτής του φοιτητικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Τις εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας, η οποία θα "κλείσει" την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 με τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από την ορχήστρα του ΑΠΘ, διοργανώνουν 23 φοιτητικές ομάδες, που θα παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους. Συμμετέχουν ερευνητικές και θεατρικές ομάδες, μουσικές μπάντες και μουσικά σύνολα, αλλά και περισσότεροι από 150 εθελοντές. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και η είσοδος σε αυτές ελεύθερη.    


Το "κυνήγι θησαυρού" έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον χώρο του πανεπιστημίου, για να συνδέσει την επιστήμη με τη διασκέδαση. Οι φοιτητές θα ψάχνουν αύριο, για 2 με 3 ώρες, σε όλο το campus του ΑΠΘ, μέχρι να εντοπίσουν τον θησαυρό, που έχει κρύψει η φοιτητική ομάδα Co.Mv.o.S. Φέτος, η ομάδα Co.Mv.o.S., σε συνεργασία με τις ομάδες Β.Α.Τ., Path, AIESEC και IAESTE ετοίμασε μία σειρά προκλήσεων με γρίφους και δοκιμασίες, που απαιτούν ομαδικότητα και συνεργασία, για να οδηγήσουν στον θησαυρό και να αναδείξουν τη νικήτρια ομάδα. Η συγκέντρωση των ομάδων, που συμμετέχουν και είναι έως 8 ατόμων, θα γίνει έξω από το κυλικείο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στις 2 μ.μ., ενώ η δράση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 17/12/2015 στο Λαογραφικό Μουσείο & Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Είσαι Φοιτητής στο ΑΠΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΑΠΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Την πρώτη ημέρα της Φοιτητικής Εβδομάδας ανοίγει στο κοινό και η έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής "INKORREKT", στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση έρχεται για 14η χρονιά, γεμάτη από χάρτινους ήρωες, επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, προσκεκλημένους δημιουργούς, βιβλιοπαρουσιάσεις και ένα πλούσιο bazaar εκθετών.    

Αύριο, επίσης, θα προβληθεί (στις 18.00 στο Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ), από την φοιτητική ομάδα "Agape Student", η ταινία "Απόδειξη Αγάπης", που αφορά την ιστορία ενός ζευγαριού με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που βιώνουμε τη λέξη «αγάπη».    

Τις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εντυπωσιακά πειράματα φυσικής με καθημερινά υλικά, μαθήματα παροχής Πρώτων Βοηθειών, την παρουσίαση των σχεδίων της Aristotle University Racing Team Electric για το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο στη Βόρεια Ελλάδα, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικούς διαλόγους μέσω του κοινού, βιωματικού χαρακτήρα δραστηριότητες για τις καταστάσεις που βιώνουν οι πρόσφυγες, μουσικά ταξίδια, εργαστήριο λημματογράφησης, συναυλίες.

Διαβάστε επίσης για το ΑΠΘ:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr