Αρχιτεκτονική ΑΠΘ, φοιτητές, αυξάνονται, καθηγητές, μειώνονται, απθ Αρχιτεκτονική ΑΠΘ: Οι φοιτητές αυξάνονται ενώ οι καθηγητές μειώνονται

Αρχιτεκτονική ΑΠΘ: Οι φοιτητές αυξάνονται ενώ οι καθηγητές μειώνονται

Από τους 100 καθηγητές που υπήρχαν στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έχουν μείνει μόλις 37 αποκάλυψε ο πρόεδρος του τμήματος, Νίκος Καλογήρου. «Υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις και δεν έχουμε καθόλου νέες προσλήψεις» αναφέρει ο κ. Καλογήρου, ενώ τονίζει, «επίσης το πρόβλημα επιδεινώνεται επειδή έχουν αυξηθεί υπέρμετρα οι φοιτητές» και τελικά πρόκειται για ένα τμήμα με μειωμένο προϋπολογισμό, κενά καθηγητών και διπλάσιους φοιτητές λόγω των μεταγραφών, εξηγεί ο ίδιος στον Alpha 96.5.

Είσαι Φοιτητής στο ΑΠΘ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΑΠΘ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!


«Έχουμε αυξήσει πάρα πολύ τις ώρες και έχουμε αλλάξει το πρόγραμμά μας και δουλεύουμε με πολύ εντατικούς ρυθμούς γιατί προφανώς δε θέλουμε τη Σχολή μας να υποβαθμιστεί», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής. «Και ενώ δικαιωθήκαμε και δικαστικά για τους υπεράριθμους φοιτητές πέρυσι, φέτος επανήλθαν και στο πλαίσιο των αναγκών της εξυπηρέτησης των γονιών και των φοιτητών, τους δεχτήκαμε», περιγράφει ο κ. Καλογήρου, τονίζοντας, ωστόσο, «αλλά πραγματικά έχουμε ξεπεράσει τα όρια. Ζητούμε την εύλογη βοήθεια» συμπλήρωσε.

«Εμείς ζητάμε 80 φοιτητές που είναι και ένας αριθμός τον οποίο μπορούμε να εκπαιδεύσουμε», δηλώνει ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν σταλεί 120 φοιτητές, ενώ με τη διαδικασία των μεταγραφών εκτιμάται ότι οι φοιτητές θα αυξηθούν στους 200 μέχρι τα Χριστούγεννα.

Περισσότερα νέα για το ΑΠΘ εδώ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr