Συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη (07/05) για δεύτερη ημέρα, η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας και αλληλέγγυους.

Οι καταληψίες διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία στην ακαδημαϊκή ζωή.


Την Τετάρτη (06/05), η διοίκηση του ΑΠΘ είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι «με το πρόσχημα της συμπαράστασης στα ΑμΕΑ, η ομάδα που δημιουργεί όλους αυτούς τους μήνες προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Συγκλήτου, στις συνεδριάσεις του Τμήματος Φιλολογίας, καθώς και σε άλλα Τμήματα και Σχολές, συνοδευόμενη και από εξω-πανεπιστημιακούς "αλληλέγγυους" των ΑμΕΑ, εμπόδισε την ανοιχτή συζήτηση για τα πλέον κρίσιμα, για το επόμενο διάστημα, θέματα λειτουργίας του ΑΠΘ».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ Θόδωρος Λαόπουλος, πρόθεση των Πρυτανικών Αρχών είναι η αναβληθείσα, λόγω της κατάληψης, συνεδρίαση της Συγκλήτου για τα κρίσιμα θέματα του νέου νομικού πλαισίου των ΑΕΙ και της οικονομικής διαχείρισης των πόρων μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να πραγματοποιηθεί άμεσα και να μην μεταφερθεί σε άλλο κτίριο από την Πρυτανεία.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της ομάδας που πραγματοποιεί την κατάληψη, δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να «αφήσουν» το κτίριο διοίκησης πριν από την Παρασκευή.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr