Φοιτήτρια διεκδικεί τον τίτλο της πιο ταλαντούχας Ευρωπαίας κινηματογραφίστριας  Φοιτήτρια διεκδικεί τον τίτλο της πιο ταλαντούχας Ευρωπαίας κινηματογραφίστριας

Φοιτήτρια διεκδικεί τον τίτλο της πιο ταλαντούχας Ευρωπαίας κινηματογραφίστριας 

Η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη είναι η σκηνοθέτιδα από την Ελλάδα που θα συμμετάσχει στο «Future Frames», με την ταινία «Washingtonia», στο πλαίσιο του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου 2015, στην Τσεχία.

ο πρόγραμμα «Future Frames» έχει στόχο την ανάδειξη 10 νέων ταλαντούχων Ευρωπαίων κινηματογραφιστών, απόφοιτων κινηματογραφικών σχολών από όλη την Ευρώπη, μέσα από τις πτυχιακές τους εργασίες.


Η ταινία «Washingtonia» υπήρξε πτυχιακή εργασία στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, των φοιτητριών Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (στη σκηνοθεσία) και Αρτέμιδος Παττακού (στην παραγωγή), με διδάσκοντες την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Αντουανέττα Αγγελίδη (στη σκηνοθεσία) και τον Λέκτορα του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Κώστα Κεφάλα (στην παραγωγή).

Η παραγωγή της ταινίας υποστηρίχτηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και παρουσιάστηκε στην Ελλάδα στο φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» (2013). Η ταινία έκανε διεθνή πρεμιέρα το Φεβρουάριο του 2014 στην 64η Berlinale και βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ως η καλύτερη μικρού μήκους ταινία. Απέσπασε πλήθος διακρίσεων και βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ, εξασφαλίζοντας την υποψηφιότητά της στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του 2015 (EFA).

Λίγα λόγια για την ταινία

Το θέμα της ταινίας είναι ο φοίνικας «Washingtonia», ο μόνος που δεν προσβάλλεται από το κόκκινο σκαθάρι. Γιατί η καρδιά του είναι μικρή και ξερή και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές, ξερές καρδιές. Η «Washingtonia» είναι ένα διαφορετικό όνομα για τη ζεστή, καλοκαιρινή Αθήνα, όπου συμβιώνουν οι καμηλοπαρδάλεις, η madame Ellie, ένα poodle, μια τούρτα γενεθλίων και οι χτύποι της καρδιάς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr