Ταυτοποιήθηκε η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Παπαγγελή

Ταυτοποιήθηκε η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Παπαγγελή

Φοιτητικές Ειδήσεις: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η μεγαλύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα στη Βόρεια Ελλάδα, βιώνει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, σημειώνει σε ανακοίνωσή του μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ταυτοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, όπως έγινε γνωστό, η σορός της 19χρονης φοιτήτριας, από την Λυκούρια Καλαβρύτων, Αναστασίας Ηλ. Παπαγγελή, η οποία βρισκόταν στο τρένο ταξιδεύοντας στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτό συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.


Η 19χρονη φοιτήτρια πήγαινε στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε στη Γεωπονική στο ΑΠΘ, με το μοιραίο τρένο και είχε επιβιβαστεί στο τρίτο βαγόνι. Από την ώρα του δυστυχήματος δεν είχαν βρεθεί ίχνη της. Πριν από λίγη ώρα, έγινε η ταυτοποίησή της μετά από δείγματα DNA, σβήνοντας τις όποιες ελπίδες, με το δράμα της οικογένειας να είναι πλέον αβάστακτο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών, το ΑΠΘ θρηνεί την απώλεια εννιά φοιτητών του. Παράλληλα, αναφέρεται ότι υπάρχουν 26 φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος ανάμεσα στους τραυματίες.

«Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους. Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέμπη: Αγνοούμενος φοιτητής του ΑΠΘ, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr