ΑΠΘ: Η απάντηση του Πρύτανη για την κατάρρευση οροφής στην Οδοντιατρική

ΑΠΘ: Η απάντηση του Πρύτανη για την κατάρρευση οροφής στην Οδοντιατρική

Η οροφή του κτιρίου της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ κατέρρευσε χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που δημοσίευσαν τα «Φοιτητικά Νέα» από το κτίριο της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, στις οποίες διακρίνεται να έχει καταρρεύσει οροφή σε χώρο της κλινικής της σχολής, ενώ αίθουσες έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, στην ΕΡΤ, «καλοριφέρ στον 4ο όροφο έπεσε, προκαλώντας διαρροή νερού», την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.


Η οροφή του κτιρίου της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ κατέρρευσε χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, αφού συνέβη την περασμένη Κυριακή όταν το εργαστήριο ήταν κλειστό. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ εξηγεί ότι πίσω από τις παρακάτω εικόνες, κρύβεται μια διαρροή που προκάλεσε πίεση στις γυψοσανίδες. Το πρωί της Δευτέρας, όλοι όσοι μπήκαν στο κτίριο προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.  

«Επειδή ήταν Κυριακή και έτρεχε το νερό με πολλή πίεση και για πολλές ώρες, τα νερά έφτασαν μέχρι τον 1ο όροφο» ανέφερε ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως τα νερά καθαρίστηκαν την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται για οροφή αλλά για γυψοσανίδες. Σε μία κλινική δεν γίνονται τα μαθήματα γιατί πρέπει να ελεγχθούν τα ηλεκτρολογικά».

«Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει»

Μέλη του φοιτητικού συλλόγου κάλεσαν σήμερα, Τετάρτη κινητοποίηση απαιτώντας έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής. Παράλληλα ζητούν να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του ταβανιού.

Με ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν ότι «από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών.Εξαιτίας αυτού του γεγονότος- αφού σταθήκαμε “τυχεροί” και δεν είχαμε τραυματίες- πολλές από τις κλινικές αναβλήθηκαν και άλλες ακυρώθηκαν. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους συμφοιτητές μας στα κλινικά έτη χάνουν πολύτιμες ώρες κλινικών, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστες, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για αναπλήρωση αυτών των ωρών.

Οι δηλώσεις του Πρύτανη

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr