ΑΠΘ: Κατέρρευσε η οροφή και πλημμύρισαν αίθουσες στην οδοντιατρική / ΦΩΤΟ

ΑΠΘ: Κατέρρευσε η οροφή και πλημμύρισαν αίθουσες στην οδοντιατρική / ΦΩΤΟ

Καταγγελίες Φοιτητών: Από ρήξη σωλήνα, πλημμύρισαν αίθουσες στο κτίριο της οδοντιατρικής του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να πέσει το ταβάνι στον χώρο της κλινικής της σχολής. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, "καλοριφέρ στον 4ο όροφο έπεσε, προκαλώντας διαρροή νερού", την Κυριακή (19/2). "Επειδή ήταν Κυριακή και έτρεχε το νερό με πολλή πίεση και για πολλές ώρες, τα νερά έφτασαν μέχρι τον 1ο όροφο", ανέφερε ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως "τα νερά καθαρίστηκαν την επόμενη ημέρα". Σύμφωνα με τον ίδιο "δεν πρόκειται για οροφή αλλά για γυψοσανίδες. Σε μία κλινική δεν γίνονται τα μαθήματα γιατί πρέπει να ελεγχθούν τα ηλεκτρολογικά». Δείτε εδώ την απάντηση του Πρύτανη για την κατάρρευση οροφής στην Οδοντιατρική


Με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 22/2 στις 11 π.μ., στον πρόεδρο της σχολής και στη συνέχεια σε συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 μ., στις Α' εστίες.

Απαιτούν: έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής!

Να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του ταβανιού!

Με ανακοίνωσή τους αναδεικνύουν ότι "η πολιτική που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες των φοιτητών να σπουδάζουν σε σύγχρονα εργαστήρια και κλινικές με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μέσα στις σχολές μας είναι αυτή που έχει οδηγήσει στο να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος- αφού σταθήκαμε "τυχεροί" και δεν είχαμε τραυματίες- πολλές από τις κλινικές αναβλήθηκαν και άλλες ακυρώθηκαν. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους συμφοιτητές μας στα κλινικά έτη χάνουν πολύτιμες ώρες κλινικών, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστες, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για αναπλήρωση αυτών των ωρών. Ετσι, έχει μείνει στο πάγο η κλινική μας άσκηση, για την ολοκλήρωση της οποίας ήδη αντιμετωπίζαμε πολλές δυσκολίες, ενώ οι ασθενείς αναμένουν χωρίς ενημέρωση για την εξυπηρέτησή τους.

Την ίδια στιγμή, βλέπουμε να ανοίγει στη βουλή συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ανοίγοντας έτσι το "παραθυράκι" για να καταργηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των πανεπιστημίων.Ενάντια, λοιπόν, στην πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές και απειλεί τις ζωές των φοιτητών, καλούμε όλους τους φοιτητές να αγωνιστούν για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα".

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr