Καταγγελία: Επιχείρησαν να μπουν στο ντους ενώ η φοιτήτρια έκανε μπάνιο!

Καταγγελία: Επιχείρησαν να μπουν στο ντους ενώ η φοιτήτρια έκανε μπάνιο!

Καταγγελίες Φοιτητών: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) στη Πρυτανεία του ΑΠΘ, διεκδικώντας την επισκευή των κτιριακών υποδομών των Εστιών, όπως και έκτακτο κονδύλι για την συντήρηση και την φύλαξη των Εστιών, με αφορμή την καταγγελία μίας φοιτήτριας, οικότροφου των εστιών του ΑΠΘ για παρενόχληση.

Συγκεκριμένα, η φοιτήτρια κατήγγειλε πως δύο άγνωστοι, που δεν διαμένουν στις εστίες, επιχείρησαν να μπουν στο μπάνιο μαζί της, στις κοινόχρηστες ντουζιέρες των εστιών, ενώ σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του ο ΣΟΦΕΘ αναδεικνύει την συνολική, χρόνια απαξίωση των εστιών.  


Αυτούσια η καταγγελία της φοιτήτριας όπως αναρτήθηκε σε γκρουπ των Εστιών ΑΠΘ:

«Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να μοιραστώ το χθεσινό βίωμα μου στην εστία. Μένω στην Α εστία (για προφανείς λόγους δεν θα πω τον τον όροφο) αλλά στον όροφο μου συχνά κάνουν βόλτες άτομα άσχετα που χτυπάνε πόρτες και κλέβουν. Χθες γύρω στις 2 που γύρισα από την δουλειά και πήγα να κάνω μπάνιο τρία άτομα γύρω στα 25-30 με ακολούθησαν στα μπάνια του διαδρόμου μου. Εγώ κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά ώσπου άρχισαν να χτυπάνε την πόρτα και να την τραβάνε να ανοίξει (ευτυχώς πρόλαβα και κλείδωσα). Στη συνέχεια φώναζαν διάφορους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς και μου έλεγαν να ανοίξω λέγοντας μου "θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει". Εγώ ούρλιαξα σε βοήθεια αλλά λόγω ώρας μάλλον δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μετά από 10 λεπτά που προσπαθούσαν να μπουν και ενώ εγώ είχα παγώσει και ήμουν αδύναμη να αντιδράσω αποφάσισαν να φύγουν λέγοντας μου ότι θα ξανασυναντήθούμε. Πρώτη φορά ένιωσα τέτοιο τρόμο στη ζωή μου και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Σε φίλη μου που είχε ένα παρόμοιο περιστατικό πιο παλιά οι φυλακές τη συμβούλεψαν να κάνει μπάνιο μεσημεριανές ώρες. Έχω φτάσει να φοβάμαι να βγω από το δωμάτιο να πλύνω τα χέρια μου με αυτούς που κυκλοφορούν στο διάδρομο. Συγγνώμη για το σεντόνι αλλά ήθελα να το μοιραστώ».

Η φοιτήτρια που δέχθηκε την επίθεση αναφέρει πως φιλοξενείται σε φίλη της μέχρι να ηρεμήσει. Το περιστατικό έγινε στον 6ο όροφο της εστίας. Αξίζει να αναφερθεί, πως πολλές άλλες φοιτήτριες έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά, όπως κάνουν γνωστό, μετά τη δημοσιότητα που έχει πάρει το τελευταίο περιστατικό. 

Προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση

«Η χρόνια υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, η οποία είναι πολιτική όλων των κυβερνήσεων ανεξαρτήτου χρώματος, έχει καταντήσει τις Φοιτητικές Εστίες να υπολειτουργούν και να αδυνατούν να παρέχουν τα απαραίτητα στους οικότροφους που μένουν σε αυτές. Μιλάμε για τα χαλασμένα μπάνια στους ορόφους, τα ασανσέρ που χαλάνε και παίρνει πολύ καιρό για να επισκευαστούν, τα κουφώματα στις Γ εστίες που μπάζουν αέρα στα δωμάτια, την έλλειψη ζεστού νερού στα μπάνια, ο ανεπαρκής φωτισμός στους διαδρόμους αλλά και γύρω από την εστία», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΟΦΕΘ, και προσθέτει πως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν λόγω της εξαθλίωσης των κτιρίων σε συνδυασμό με τη μηδενική τους φύλαξη.

«Δεν θα συμβιβαστούμε με τον φόβο, δεν θα συμβιβαστούμε με την εξαθλίωση!» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι φοιτητές με την συγκέντρωσή τους, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κωβαίο, όπου οι φοιτητές μετέφεραν τα αιτήματά τους.

Ο ΣΟΦΕΘ καλεί όλους τους φοιτητές των εστιών να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευσή του, την Κυριακή 5 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο των Α' ΦΕΘ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr