Φοιτητές του ΑΠΘ Καταγγέλλουν: "Μας λένε βάλτε μπουφάν στα αμφιθέατρα, δεν πειράζει"

Φοιτητές Καταγγέλλουν: "Μας λένε βάλτε μπουφάν στα αμφιθέατρα, δεν πειράζει"

Τους λένε «βάλτε κανένα μπουφάν στα αμφιθέατρα, δεν πειράζει». Θέρμανση καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας στις σχολές του πανεπιστημίου ζητούν του φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Βιολογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Δασολογίας, ΜΜΕ, Νομικής, ΦΠ, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών , Χωροταξίας του ΑΠΘ.

Με ανακοίνωση τους γνωστοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο για τον κρατικό προϋπολογισμό με τα εργατικά σωματεία το Σάββατο στο Άγαλμα του Βενιζέλου. ”Γεννά απορία σε όλους τους φοιτητές είναι το που καταλήγουν τα λεφτά, αφού οι ανάγκες μας σίγουρα δεν καλύπτονται. Τα 60 εκατομμύρια που έβγαλε το ΑΠΘ από τα ερευνητικά προγράμματα, τα 50 εκατομμύρια που δίνονται στην πανεπιστημιακή αστυνομία που πάνε; Δεν θα δεχόμαστε να ξεπαγιάζουμε μέσα στα αμφιθέατρα. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η λειτουργία του πανεπιστημίου με όρους επιχείρησης, με όρους κόστους οφέλους είναι αυτή που μπαίνει εμπόδιο στη κάλυψη των αναγκών των φοιτητών, εντείνει το χτύπημα στα μορφωτικά μας δικαιώματα’΄, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των φοιτητών.


Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων:

Χθες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, για να πάρουν πάρουν απαντήσεις σχετικά με την ανακοίνωση της πρυτανείας που ανέφερε πως οι ώρες λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης θα είναι 6:00 με 11:00 πμ. Στην πραγματικότητα βέβαια οι δύο πρώτες ώρες αξιοποιούνται για την ενεργοποίηση των λεβήτων και άρα οι σχολές θα θερμαίνονται μόνο από τις 8-11. Και όταν κρυώσει κι άλλο ο καιρός θα έχουν την ευγενή καλοσύνη να ανοίγει η θέρμανση ξανά 16:00-18:00 το απόγευμα. Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πώς θα ζεσταίνονται οι φοιτητές καθόλη τη διάρκεια της μέρας , αφού τα μαθήματα διεξάγονται όλες τις ώρες και σε πολλές σχολές μέχρι αργά το βράδυ.

Κάτι επίσης που γεννά απορία σε όλους τους φοιτητές είναι το που καταλήγουν τα λεφτά, αφού οι ανάγκες μας σίγουρα δεν καλύπτονται. Τα 60 εκατομμύρια που έβγαλε το ΑΠΘ από τα ερευνητικά προγράμματα, τα 50 εκατομμύρια που δίνονται στην πανεπιστημιακή αστυνομία που πάνε; Δεν θα δεχόμαστε να ξεπαγιάζουμε μέσα στα αμφιθέατρα. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η λειτουργία του πανεπιστημίου με όρους επιχείρησης, με όρους κόστους οφέλους είναι αυτή που μπαίνει εμπόδιο στη κάλυψη των αναγκών των φοιτητών, εντείνει το χτύπημα στα μορφωτικά μας δικαιώματα ! Την ίδια στιγμή που οι φοιτητές αγωνιούμε για τις σπουδές μας, με την ακρίβεια να σπάει κόκκαλα, την ίδια στιγμή που τα πτυχία μας μετατρέπονται σε λίστες προσόντων και δεξιοτήτων , θα καταλήξουμε να παγώνουμε στα αμφιθέατρα. Είναι δυνατόν εν ετει 2022 να μας λένε βάλτε και κάνα μπουφάν μέσα στα αμφιθέατρα δεν πειράζει; Είναι δυνατόν να επιτρέπουν να μένουν οι φοιτητές χωρίς θέρμανση τη μισή και παραπάνω μέρα των μαθημάτων τους;Δεν προσαρμοζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει τον 21ο αιώνα. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν τα αμφιθέατρα χωρίς θέρμανση. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με το συλλαλητήριο για τον κρατικό προϋπολογισμό με τα εργατικά σωματεία το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr